Domovská stránka > K > Kdo Vymyslel Slovo Internet?

Kdo vymyslel slovo Internet?

Za otce zakladatele je možné označit tři vědce: Vintona Cerfa, Roberta Khana a Tima Berners-Lee. Na počátku 70. let navrhl americký počítačový vědec Vinton Cerf navrhl v rámci programu výzkumného centra amerického ministerstva obrany DARPA architekturu sítě nazvané ARPANET.

Přečtěte si více

Související článek

Kdo vymyslel lest s trojským koněm?

Odysseus navrhl, aby se pokusili Tróju oklamat. Chtěl postavit velkého dřevěného koně, který by bojovníky ukryl. Kůň by byl postaven za hradbami města. Za autora nápadu je považován Kalchas neboli Prylis.

Co bylo před internetem?

Dějiny internetu jsou spojeny se vznikem počítačů (po roce 1945) a následně počítačových sítí, které jim umožnily vzájemně komunikovat. Přímým impulzem byla studená válka (od roku 1947 mezi USA a SSSR), kde protivníkům hrozilo masívní ničení komunikační infrastruktury jadernými zbraněmi.
A jak se jmenovala první počítačová síť?
V roce 1969 byla spuštěna první, a to vojenská počítačová síť se jménem ARPANET, která byla zárodkem toho, co dnes chápeme jako Internet. Původně to byla pouze experimentální síť, která měla zajistit propojení radarových stanic USA a ověřit funkčnost systému při využití přepojování paketů.

Co je to netika?

Jsou to nevelké kapradiny většinou se zpeřeně složenými listy s tmavými, tuhými řapíky. Výtrusnice jsou kryté ohrnutými okraji listu. Rod zahrnuje asi 200 druhů a je rozšířen v tropech a subtropech celého světa. Některé druhy zasahují i do mírného pásu.
Pokud jde o toto, jak vznikl web?
Autorem Webu je Tim Berners-Lee, který jej vytvořil při svém působení v CERNu. Navrhl jazyk HTML a protokol HTTP, napsal první webový prohlížeč WorldWideWeb a koncem roku 1990 spustil první webový server na světě info.cern.ch. V říjnu roku 1994 založil World Wide Web Consortium (W3C), které dohlíží na další vývoj Webu.

Související článek

Jak zrychlit Internet v mobilu?

Aplikace zrychlí rychlost vašeho internetu. Může to být mistr rychlosti internetu. Aplikaci je třeba stáhnout, nainstalovat a spustit. Povolte přístup, pokud vyžaduje práva roota.

Kde má Internet centrum?

Možná se někomu vkrádá otázka, kde je to „hlavní" centrum připojení k Internetu, odkud se pak vše šíří dál? Z výše popsaného ale vyplývá, že takové centrum neexistuje. Infrastruktura Internetu je decentralizovaná, což s sebou nese především výhodu v tom, že Internet jako takový je velmi obtížné vyřadit z provozu.
Ve kterém státě byla zprovozněna síť nesoucí název ARPANET?
Co je ARPANET

Termín ARPANET je akronym od Advanced Research Projects Agency Network, což byl název grantové agentury ministerstva obrany USA, který ARPANET v začátcích finančně podporovala. ARPANET je veledůležitým mezníkem pro práci dnešního Internetu, protože stojí na jeho samotném historickém začátku.

A proč 5g?

Po přechodu ze 4G na 5G nás čekají vyšší rychlosti připojení, rychlejší odezva i širší použití. 5G je význačné také pro snadné připojení IoT (Internet věcí – Internet of Things). Dojde tedy k připojení například vozidel, různých domácích spotřebičů a mnoha dalších zařízení v průmyslu i robotice.
Pokud jde o toto, co by se stalo kdyby přestal fungovat internet?
Absence internetu zpomalí či přeruší výrobní a logistické procesy a pozastaví práci mnoha lidí. Navíc nepoběží bankovní převody a například profesionální řidiči platící přes palivové karty nebudou mít možnost, jak na cestách natankovat.

Jak funguje 5G Internet?

5G neboli síť páté generace je telekomunikační standard pro nové mobilní sítě, které ve všech ohledech překonávají stávající 4G sítě. 5G v porovnaní s předcházejícími generacemi dokáže poskytnout výrazné navýšení přenosové rychlosti v obou směrech (až 10x) a výrazné snížení doby odezvy.

By Laresa Pattie

Similar articles

Kdy nabít iPhone? :: V kterém roce vzniká pojem Internet?
Užitečné odkazy