Domovská stránka > C > Co To Znamená Tečka?

Co to znamená Tečka?

Aplikace Tečka je dostupná pro telefony s operačními systémy iOS i Android. Jako potvrzení o bezinfekčnosti se do ní nahrává jak očkovací certifikát, tak potvrzení o negativním testu či potvrzení o prodělané nemoci, které platí maximálně 180 dní od pozitivního otestování.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Kdy se za tečkou nedává mezera?

Základním pravidlem je, že před tečkou se nedělá mezera nikdy, a naopak za tečkou (téměř) vždy, např. 1. 8.
Jak psát velká písmena v Odrážkách?
Jestliže za odrážkou nenacházíme větu, ale jedná se například pouze o výčet slov nebo nevětné celky, nepíšeme na začátku velké písmeno. Co se týká interpunkce, píšeme čárku nebo středník.
...
Naopak při psaní výčtu s odrážkami dvojtečku psát můžeme, ale nemusíme.
  1. máslo,
  2. pečivo,
  3. mléko.

Co to je středník?

Středník (;) je interpunkční znaménko, jehož funkce je mezi tečkou a čárkou – odděluje části jedné věty, ale výrazněji než čárka.
Jak psaní čárky na konci Radku?
začínají na novém řádku nebo jsou označeny číslicemi, písmeny abecedy, odrážkami či jinými grafickými prvky), interpunkční znaménko (včetně tečky, čárky či středníku na konci) se na koncích řádků psát nemusí.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

A další otázka, kdy se píše pomlčka?

Obvykle bývá užívána ve funkci oddělování částí projevu (např. místo čárky ohraničující vsuvku či přístavek), vyjádření rozsahu, vztahu nebo vyznačení přestávky v řeči (k zesílení platnosti lze použít i více pomlček za sebou), dále i pro uvození přímé řeči a pro vyjádření celého čísla při psaní peněžních částek.
Kdy se píše pomlčka a kdy spojovník?
Spojovník je krátká vodorovná čárka (-, na klávesnici je obsažena), která se v češtině užívá, pokud chceme vyjádřit, že spojené výrazy tvoří těsný významový celek. Na rozdíl od pomlčky se nikdy neodděluje mezerami z obou stran.

Co to je pomlčka?

Pomlčka (–) je interpunkční znaménko, znak vodorovné čáry, které vyznačuje přestávku v řeči, odděluje části projevu (ve větě i mezi větami). Znak může mít různou šířku. V českých textech se zpravidla pomlčka na obou stranách od okolního textu odděluje mezerami stejně jako samostatné slovo.
A jak psát násobky?
Řadové číslovky

Například číslo 3484. se napíše třítisící čtyřstý osmdesátý čtvrtý. I řadové číslovky lze psát obráceně, padesátý šestý můžeme napsat jako šestapadesátý. Pokud píšeme řadovou číslovku číslem, přidáme k ní tečku.

Jak se píše 2 krát?

Pokud je × součástí jednoho složeného slova společně s číslem, píšeme tyto výrazy dohromady". Přikláněla bych se tedy k tomu, že Vaše věta patří do druhé skupiny a jedná se o jedno slovo, tedy bych napsala 2× 1 000 Kč. Martin: Děkuji za ověření, budu tedy psát 2×.

By O'Mahony

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
V kterém roce vzniká pojem Internet? :: Kdy použít saz?
Užitečné odkazy