Domovská stránka > K > Kdy Se Používá Předložka Of?

Kdy se používá předložka Of?

V češtině jsou to bezpředložkové vazby, kde je druhé slovo ve druhém pádu (čaj – čaje, voda – vody, víno – vína). V angličtině pochopitelně pády neznají a ke změně koncovky nedochází (water bude vždy water), proto musíme pád vyjádřit jinak. Druhý pád vyjádříme přidáním předložky of. Podobně by bylo špatně a glass wine.

Přečtěte si více

Související článek

Kdo používá iPhone?

Letos v září Apple poprvé překonal hranici jedné miliardy aktivních uživatelů. Neil Cybart odhaduje, že. První americkou společností, jejíž tržní hodnota překročila dva biliony dolarů, byl Apple.

A další otázka, kdy je evening?

Dnes večer je tedy this evening, kde myslíme spíše brzký večer. Pozdní večer je pak tonight. What did you do last night?
A co to je předložky?
praepositio; v některých jazycích záložka, lat. postpositio) je neohebný slovní druh. Předložky stojí před podstatnými jmény, zájmeny a číslovkami. Nejsou plnovýznamovým slovním druhem (odborně se označují jako synsémantika), ale pomáhají vytvářet fráze a modifikovat vztahy mezi větnými členy.

Jaké jsou předložky v angličtině?

Předložky v angličtině jsou část gramatiky, která mnohým dělá problémy.
...
Další důležité anglické předložky.
by - blízko, poblížacross - přes
in front of - předalong - podél
behind - zathrough - skrz
before - předbetween - mezi dvěma
Kde se používá ať?
Předložka at/'æt/ s používá hlavně v případě udání přesného času, např. at 5, at 3 am, ale taky třeba at nine o'clock, at noon, at midday, at midnight (jedná se o přesný čas – 12 hodin).

Související článek

Kde se používá LIFO?

Metodu LIFO lze použít ke správě, organizaci a manipulaci s čímkoli. Jakýkoli požadavek, materiál nebo datová položka, která přijde jako poslední, vstupuje do služby jako první. Tato metoda se hojně používá v USA.

Kdy použít until?

Until jako předložka má jednoduchý význam do (až do nějaké doby). You can stay here until Friday. The ticket is valid until December. She didn't come back until 5 o'clock.
Když to vezmeme v úvahu, kdy je afternoon?
Good morning – dobré ráno, dobré dopoledne, používáme až do oběda, který je mnohdy až v jednu hodinu odpoledne. Good afternoon – dobré odpoledne, používáme od oběda zhruba do večeře. Good evening – dobrý večer, používáme od večeře dále. Good night – dobrou noc, když jdeme spát.

A kolik hodin je 6 pm?

PM je zkratka pro latinský název Post Meridiem = „po poledni". Jedna hodina odpoledne bude zobrazena jako 1:00 PM. Po nastavení 24 hodinového formátu se vám bude čas zobrazovat pomocí číslic 1-24. Jedna hodina ranní bude 1:00, jedna hodina odpolední 13:00.
Kolik hodin je 5 PM?
Pokud chceme říci, že je 8 hodin ráno, řekneme 8 a.m. (a.m. nebo jen am je zkratka latinských slov ante meridiem, což znamená před polednem) 20:00 vyjádříme jako 8 p.m. (p.m. nebo jen pm je z latinského post meridiem, což znamená po poledni).

Jak poznat předložky?

Předložky (latinsky prepozice) jsou neohebný slovní druh a vyjadřují podobně jako příslovce vztah či okolnosti (místo, čas způsbo a další), ale svůj význam ukazují až ve spojení s podstatnými jmény (na kole), zájmeny (s ní), číslovkami (ve dvou) a málokdy s přídavnými jmény.

By Corotto Grigorov

Similar articles

Jaké jsou předložky? :: Co znamená zkratka RGB a CMYK?
Užitečné odkazy