Domovská stránka > C > Co Je Životnost Ssd?

Co je životnost SSD?

Takže na takový disk lze zapsat za celou životnost 600 TB informací. Tento parametr se různí napříč výrobci SSD a jejich sériemi. Navíc se i různí s kapacitou v dané sérii - např. 512 GB SSD bude mít TBW poloviční oproti 1 TB SSD.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zkontrolovat životnost SSD disků?

To lze zjistit pomocí systémového nástroje. Na kartě zařízení se zobrazí počet zapsanýchBajtů. Maximální objem zápisu se obvykle pohybuje mezi 60 a 150 terabajty.

Jak zjistit opotřebení SSD disků?

To lze snadno zjistit například pomocí systémového nástroje SSD-Z. Program SSD-Z zobrazuje na záložce »Device« u položky »Bytes written« počet zapsaných bajtů. Nejnovější SSD disky většinou umožňují maximální objem zápisu, který leží v rozmezí 60 až 150 terabajtů.
Jak vymenit SSD disk?
Chcete-li klonovat primární disk na nový disk SSD, neobejdete se bez externího příslušenství nebo druhého stolního počítače. Oba disky totiž musíte při klonování připojit najednou. V případě stolního PC to není problém. U notebooku budete muset použít USB-SATA adaptér nebo externí dok (najdete například zde).

Jak dlouho vydrží data na SSD?

Pokud necháme naše SSD pro 40°C pracovní prostředí v místnosti o teplotě 30 °C, pak by mělo vydržet s neporušenými daty asi jeden rok a ze zvyšující se teplotou se výdrž rapidně zkracuje. Překvapivé také je, že běžná spotřebitelská SSD na tom jsou v tomto ohledu podstatně lépe než podnikové modely.
Navíc, jak dlouho vydrží pevný disk?
Ze studie vyplývá několik zajímavých postřehů. Pokud si dnes koupíte pevný disk, je zde přibližně 90% šance, že přežije dobu tří let. Pokud se na tuto tříletou hranici dostanete, je už prý zálohování kvůli poruchovosti přes 12 % nezbytností, ale podle nás by mělo být samozřejmostí od začátku, nehledě na stav HDD.

Související článek

Co znamená zivotnost SSD disků?

Životnost se obvykle udává v jednotkách zapsaných terabajtů nebo zápisů na disk za den. Doba, na kterou se DWPD udává, je obvykle 3 nebo 5 let. Po dobu pěti let může být na jednotku každý den zapsáno 500 gigabajtů dat.

Kolik vydrží SSD?

Při „běžném využití 20 GB/den", má 240GB verze vydržet v provozu 11 let, 120GB polovinu. Při „velkém zatížení 40 GB/den" pak vydrží šest let, respektive tři roky. Výpočet platí samozřejmě pro ideální případ se stále prázdným diskem - pokud bude stále ze dvou třetin zaplněný, délka životnosti úměrně poklesne.
Následně, jak prodloužit životnost ssd?
Pokud hodláte ze svého SSD vyždímat úplné maximum, z hlediska životnosti a kapacity, pak vyhledejte „Obnovení", klikněte na „Konfigurovat nástroj Obnovení systému", dole zvolte možnost „Konfigovat" a zakažte ochranu systému v horní části okna.

Co je to životnost TBW?

TBW popisuje, jaké množství dat může být na SSD zapsáno během života disku. Pokud má disk specifikaci 365 TBW, znamená to, že na něj můžete zapsat 365 TB dat předtím, než bude nutné ho vyměnit.
Jak zjistit životnost disku?
Mezi klasické programy na diagnostiku pevných disků se dnes řadí například utility HD Tune, CrystalDiskInfo a Speedfan, dobrou službu vám prokáže i Hard Drive Inspector. Utility pro SMART kontrolu disků nabízejí i jednotliví výrobci - příslušný program vydala třeba společnost Western Digital, Hitachi a Seagate.

Jak zjistit funkčnost SSD?

Načtení SMART hodnot

Takzvané hodnoty SMART (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) obsahují důležitá data z pevných disků a SSD. Varují před hrozícím selháním. Jsou například detekovány chyby čtení, vymazání, výpadky flash paměti nebo vadné sektory.

By Stewardson Criscione

Similar articles

Jak zjistit stav akumulátoru? :: Kdy vyměnit SSD disk?
Užitečné odkazy