Domovská stránka > K > Kdy Začal Na Internetu Fungovat Email?

Kdy začal na internetu fungovat email?

Počátky. E-mail (resp. textová komunikace mezi uživateli) je ve skutečnosti starší než Internet. E-mail v Internetu (tak jak ho známe dnes) má počátek v roce 1971 (zavedení znaku @) a ve standardu RFC 821 pro přenos elektronické pošty protokolem SMTP, který byl vydán v roce 1982.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit realnou rychlost internetu?

Pomocí speedmetru můžete změřit rychlost internetu ve vaší domácnosti. Test ping ukazuje rychlost připojení mezi dvěma zařízeními.

Co to je elektronická pošta?

Elektronická pošta, zkráceně e-mail, je jedna z nejrozšířenějších služeb pro elektronickou komunikaci, to znamená komunikaci po internetu. Existuje od roku 1965, ale masově se rozšířila až v roce 1996. To byla spuštěna jedna z prvních volně dostupných e-mailových služeb – Hotmail.com od společnosti Microsoft.
Jaká byla první e mailová zpráva?
První e-mail do historie nevešel

Watson, come here, I want you". Když Ray Tomlinson dolaďoval systém posílání zpráv z počítače na počítač, nevěděl, že je u počátku něčeho velkého. "Opravdu si už nepamatuju, co jsem posílal. Bylo to něco jako QWERRTYIOP nebo jakákoli jiná testovací zpráva.

Jak zjistit odkud přišel email?

Obdrželi jste e-mail a chcete zjistit, odkud přišel. Na první pohled se to zdá nemožné. Existuje pouze e-mailová adresa, která by mohla pocházet odkudkoli na světě. Neexistuje razítko, poštovní známka ani adresa pro návrat, jako je poštovní zásilka.
Když to vezmeme v úvahu, kdy začal fungovat internet?
V roce 1992 byl Internet starý již více než dvacet let. První americká experimentální síť, "ARPANET", vznikla v roce 1969, a v roce 1973 byly položeny základy komunikačního protokolu TCP/IP. Skutečná síť (alespoň částečně dnešní podoby) byla však spuštěna až v lednu 1983, kdy byl zaveden i systém doménových jmén, DNS.

Související článek

Jak pridat Seznam Email do Apple Mail?

Přejděte do nastavení telefonu.

Kdy se poprvé objevil Internet?

Dne 29. října 1969 byla zprovozněna síť ARPANET se 4 uzly, které představovaly univerzitní počítače v různých částech USA.
A kdy byl vynalezen internet?
Jejím tvůrcem je Tim Berners-Lee. Ten v letech 1989–1991 – v rámci svého působení v Evropské organizaci pro jaderný výzkum CERN – vytvořil hypertextovou síť, která pomocí odkazů umožňovala propojit informace uložené na různých počítačích či v různých souborech. Součástí byl i první prohlížeč.

Kde vzniklo WWW?

Vznik WWW. Autorem Webu je Tim Berners-Lee, který jej vytvořil při svém působení v CERNu. Navrhl jazyk HTML a protokol HTTP, napsal první webový prohlížeč WorldWideWeb a koncem roku 1990 spustil první webový server na světě info.cern.ch.
Někdo se také může ptát, kdo vymyslel peníze?
Řecký historik Hérodotos se v 5. století př. n. l. domníval, že první peníze vynalezl pouhých sto let před ním král Kroisos, vládce Lýdů, kteří žili v Malé Asii.

Následně, jak funguje e mailová pošta?

Jak pracuje email

Technicky je to vyřešeno tak, že uživatel jmeno ma svoji emailovou schránku (tzv. mailbox) na počítači, který má adresu server.cz. Tento počítač je volně dostupný z internetu a říká se mu poštovní server. Na počítači server.cz běží služba, které se říka Mail Transfer Agent neboli MTA.

By Samau

Similar articles

Jak na internet email? :: Jaký počítač pro Windows 11?
Užitečné odkazy