Domovská stránka > C > Co To Je Harmonizovaná Norma?

Co to je harmonizovaná norma?

Harmonizované normy se používají v případě, kdy je třeba prokázat, že vaše výrobky nebo služby splňují technické požadavky příslušných právních předpisů EU.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to kodifikovaná norma?

Normou rozumíme kolektivní, ustálené a seriózní užívání jazyka v duchu systému - zjednodušeně řečeno je to užívání jazyka podle ustálených pravidel. Kodifikace je záznam písemné normy. Norma je pravidlo a kodifikace je zápis tohoto pravidla.

Lidé se také ptají, co je iso 9001 2016?

ČSN EN ISO 9001:2016 - Systém managementu kvality

Norma ISO 9001 stanovuje požadavky na systém řízení kvality. Certifikace systému managementu dle ČSN EN ISO 9001:2016 přináší společnosti zvýšení důvěryhodnosti mezinárodně uznávaným certifikátem s platností na 3 roky (během kterých se provádí dozorové audity).
Co je to systém managementu kvality?
Systém managementu kvality (QMS) je osvědčeným nástrojem pro řízení firem a je výrazně orientován na zjišťování a plnění potřeb a požadavků zákazníků, slouží k optimalizaci řízení firem, jednoznačnému vymezení pravomocí a odpovědností pracovníků na jednotlivých stupních řízení a odstranění duplicit v rozhodování.

A další otázka, jak se vyznat v normach?

Označení čisté ČSN sestává z písmenné značky ČSN a šestimístného třídícího znaku, kde: – první dvojčíslí se odděluje mezerou a značí třídu norem (podle odvětví), – třetí a čtvrtá číslice označuje skupinu a podskupinu norem, – poslední dvojčíslí pak definuje pořadové číslo normy.
Co je určena norma?
Technická norma se stává normou "určenou", je-li jako určená vyhlášena ve Věstníku ÚNMZ. Týká se to vybraných technických norem, které nejsou harmonizovány a jsou v režimu některého Nařízení vlády (pro beton NV 163/2002 Sb.

Někdo se také může ptát, jak správně citovat technickou normu?

Citování norem dle normy ČSN ISO 690

Označení normy. Název: podnázev. Vydání. Místo vydání: Nakladatel, Datum publikování (ve tvaru YYYY-MM-DD).
Můžete se také zeptat, co znamená iso tr?
Technická zpráva (Technical Report – TR)

Technická zpráva je dokument informativního charakteru přijatý CEN, CENELEC, ISO nebo IEC a uvádí informace o technickém obsahu normalizačních prací. Obsahuje soubor údajů jiného druhu než údaje obvykle vydávané jako evropské nebo mezinárodní normy nebo technické specifikace.

Co je to sociální norma?

Sociální normy jsou ideje, které regulují společenské vztahy tím, že na základě sociálních hodnot preskripují určité způsoby chování společenských subjektů v různých sociálních útvarech. Základním předpokladem každé sociální normy je její kolektivní, popř. institucionální charakter.
Lidé se také ptají, co je to morální normy?
norma morální – ze s-gického hlediska typ soc. normy s morálním obsahem a zároveň jedna z hlavních kategorií etiky. N.m. je závazné pravidlo lidského chování specifikující morálku, ukazující význam a nezastupitelnost její soc.

Pokud jde o toto, kdo vykonava certifikacni audity?

Certifikační audit. Auditoři musí provádět posouzení shody u prvotního certifikačního auditu ve dvou stupních: v prvním stupni a ve druhém stupni.

By Giana Kimmins

Jak dopadne Avatar? :: Kde získáme normy ISO?
Užitečné odkazy