Domovská stránka > V > Ve Kterých Letech 20 Století Vznikl Pojem Databáze?

Ve kterých letech 20 století vznikl pojem databáze?

V 90. letech 20. století se začínaly objevovat první objektově orientované databáze, jejichž filozofie byla přebírána z objektově orientovaných jazyků.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to relační databáze?

Základem databáze jsou tabulky s řádky, které se obvykle chápou jako záznamy, a případně s některými sloupci, které se nazývají cizí klíče a uchovávají informace o vztazích mezi jednotlivými záznamy v matematickém smyslu. Pojem databáze definoval Codd v roce 1970.

Lidé se také ptají, kde se používá databáze?

Databáze (z anglického data base, základna pro data) je propracovaný softwarový systém pro ukládání dat a jejich následné zpracování. Na internetu se databáze používají při programování webových aplikací.
Kde se setkáváme s databází?
S databázemi se v běžném životě setkáváme velmi často. Uvádíme běžné použití databází velkého rozsahu: rezervační systémy leteckých společností, • databáze státní správy, • informační systémy bank, • nemocniční systémy evidence pacientů, • databáze knihoven. Nejpoužívanějšími databázemi jsou relační databáze.

Jak se naučit databáze?

Pronikni hlouběji do databází

Určitě se ale můžeš do studia databází ponořit hlouběji - naučit se více o teorii databází, principech a uspořádání - například teorie relačního designu, relační algebra a unifikovaný modelační jazyk. Jedním z možných způsobů studia těchto je Stanfordův kurz Úvod do databází.
Co to je relační databáze?
Relační databáze je založena na tabulkách, jejichž řádky obvykle chápeme jako záznamy a eventuálně některé sloupce v nich (tzv. cizí klíče) chápeme tak, že uchovávají informace o relacích mezi jednotlivými záznamy v matematickém slova smyslu. Termín relační databáze definoval Edgar Frank Codd v roce 1970.

Související článek

Co znamená pojem ergonomie?

Obor ergonomie vznikl jako způsob, jak zlepšit lidské potřeby v pracovním prostředí. Zabývala se určováním vhodných rozměrů, konstrukcí nástrojů, nábytku a jejich uspořádáním v pracovním prostředí a v optimálních dosahových vzdálenostech.

A co zahrnuje databázový systém?

Databázový systém (DBS) je organizační forma systému zpracování dat zahrnující Bázi dat a Systém řízení báze dat. Data jsou tedy uložena samostatně v databázi a programy si vybírají informace dle stanovených požadavků uživatele.
Když to vezmeme v úvahu, co to jsou databázové systémy?
DBMS [en. Database Management System]) je softwarové vybavení, které zajišťuje práci s databází, tzn. tvoří rozhraní mezi aplikačními programy a uloženými daty. Občas se pojem zaměňuje s pojmem databázový systém.

Jak fungují databáze v praxi?

Struktura databáze se ukládá na paměťové médiu. Jedná se o množinu dat či informací, které jsou organizované přehledně do tabulek pro snadnou orientaci. Příkladem může být knihovna nebo kartotéka, kde jsou záznamy uložené podle daných pravidel.
Když to vezmeme v úvahu, jak na databáze access?
Vyzkoušejte to!
  1. Otevřete Access (nebo vyberte Soubor > Nový) a vyberte šablonu desktopové databáze. Tip: Pokud nevidíte šablonu, kterou chcete, vyhledejte šablonu na webu Office.com. Pod polem Hledat online šablony vyberte Databáze.
  2. Zadejte název nové databáze a vyberte její umístění. Pak vyberte Vytvořit.

Co je to SQL databáze?

SQL - Structured Query Language (Strukturovaný dotazovací jazyk) - je obecný nástroj pro manipulaci, správu a organizování dat uložených v databázi počítače. Je v prvé řadě určen uživatelům, i když jej v mnoha směrech využívají i tvůrci aplikací. Je adaptovatelný pro jakékoliv prostředí.

By Sachs

Similar articles

Kdo vymyslel anime? :: Kdy byl vynalezen MP3 přehrávač?
Užitečné odkazy