Domovská stránka > K > Kde Se Vyrábí Mobilní Telefony?

Kde se vyrábí mobilní telefony?

V Číně, Indii, Malajsii, Thajsku a Vietnamu dnes vzniká naprostá většina produkce. Pokud nemáte důvěru ve zboží vyráběné v Číně a dalších asijských trzích, stále máte možnost zakoupit i „pravý evropský mobil“.

Přečtěte si více

Související článek

Které telefony podporují Galileo?

Apple, Realme, Moto, POCO a další...

Následně, co je to smartphone?

Se smartphony neboli chytrými telefony můžete kromě volání a psaní SMS také plnohodnotně surfovat na internetu, instalovat do nich další aplikace, hrát hry, fotit, využívat navigaci a mnoho dalšího. Liší se zejména operačním systémem, velikostí displeje, konstrukcí, výbavou a funkcemi.
Kde se vyrábí mobilní telefony Samsung?
Samsung má celou řadu továren, ovšem nejen v domovské Jižní Koreji, ale také třeba ve Vietnamu nebo Indonésii. Každá z nich se přitom „specializuje" na různé druhy, typy, modelové řady či jazykové mutace telefonů. Behind the scenes: Podívejte se, jak se vyrábí Samsung Galaxy Z Flip pro Česko!

Kdo vymyslel první mobilní telefon?

Mobilní telefon/Vynálezci
Martin Cooper (* 26. prosince 1928, Chicago) je americký vynálezce, který má zásadní podíl na vynálezu mobilního telefonu. Jako vývojář firmy Motorola, do níž nastoupil v roce 1954, sestrojil v roce 1973 první kapesní mobilní telefon, který nelze ztotožnit s autotelefonem.
Kdy byl vyroben první telefon?
Vynález telefonu je připisován dvěma objevitelům. Dne 14. února 1876 nezávisle na sobě přihlásili Američan Elisha Gray a ze Skotska pocházející fyziolog Alexander Graham Bell své patenty na telefon.

Související článek

Jak zrychlit Mobilní hotspot?

Zařízení by mělo být nakonfigurováno v nastavení bezdrátové sítě a sítě. Příslušnou položkou je Sdílení a přenosný hotspot. Zde zadáte heslo a způsob zabezpečení. Není to nutné, ale doporučuje se to.

Navíc, které telefony se vyrábí v Číně?

V současné době v prvním letošním čtvrtletí jsou mezi pěti největšími výrobci smartphonů hned tři čínské značky. Konkrétně Huawei je druhý a stahuje náskok zatím vládnoucího Samsungu. Čtvrté je Xiaomi a páté Oppo. Třetí místo patří Applu, to pro pořádek.
Kdo vyrábí telefony?
V prvním čtvrtletí roku 2016 byli největší výrobci mobilních telefonů celosvětově: Apple, Samsung a Huawei. Chytré mobilní telefony tvořily 78 procent prodejů mobilních telefonů. U „hloupých" mobilů dominovaly společnosti Samsung, Nokia a Alcatel.

Kde se vyrábí iGet?

Značka iGet je jedna z těch méně známých, přestože na našem trhu působí už dva roky. Zaujmout by mohla především tím, že je česká. Tedy značka, telefony jsou vyráběné v Číně (ostatně jako téměř všechny telefony dnes).
A jaký je rozdíl mezi smartphonem a mobilem?
Smartphone neboli „chytrý telefon" je nový typ mobilního telefonu, který používá mnoho nových pokročilých funkcí jako je například videohovor, GPS navigace či přístup na internet. Na rozdíl od klasických mobilních telefonů je smartphone vybaven operačním systémem a chová se tedy jako malý počítač.

Jak používat chytrý telefon?

Funguje jako skladiště čísel, zpráv, kalkulačky, budíku a jiných funkcí. Nic se nedostane dovnitř ani ven. Chytrý telefon pracuje jinak. Připomíná spíše nádraží, kam vám mohou přivézt obrázky, dopravní zpravodajství nebo mapy.

By Armanda Perow

Similar articles

Jaké firmy vyrábí procesory? :: Kdo zajišťuje odstranění nedostatků zjištěných na úseku BOZP na pracovištích?
Užitečné odkazy