Domovská stránka > C > Co Je Poplachova Smernice?

Co je Poplachova smernice?

Požární poplachová směrnice (zkráceně PPS) je jedním ze základních dokumentů požární ochrany, který vymezuje činnost zaměstnanců a dalších osob při vypuknutí požáru. Tyto směrnice mají nejčastěji podobu vývěsky doplněné o grafické a výstražné prvky, která je umístěna přímo na pracovišti u nouzových evakuačních cest.

Přečtěte si více

A další otázka, kdo může zpracovat požární řád?

Požární řády zpracovává osoba odborně způsobilá nebo technik požární ochrany, ovšem schvaluje je statutární orgán právnické osoby nebo jím pověřený vedoucí zaměstnanec, podnikající fyzická osoba nebo její odpovědný zástupce, a to před zahájením činnosti, k níž se dokumentace vztahuje.
Někdo se také může ptát, kdo odpovídá za odstranění závad na pracovišti z hlediska požární ochrany?
Odpovědnost za PO v organizaci mají: STATUTÁRNÍ ORGÁN (Vedení podniku) Vedoucí na všech úrovních řízení (na řízených pracovištích) Fyzická osoba vykonávající práci - počínat si tak, aby nedošlo ke vzniku požáru zejména při používání tepelných, elektrických, plynových a jiných spotřebičů

Jaký zákon určuje povinnost zaměstnavatele plnit úkoly požární ochrany?

246/2001 Sb., o požární prevenci.
Kde najdu postup při ohlaseni pozaru?
Požární poplachovou směrnici upravuje § 32 vyhlášky č. 246/2001 Sb. o požární prevenci. V této vyhlášce se dočtete o směrnici podrobné informace - vymezení činností, obsah směrnic, postupy při vzniku požáru apod.

Lidé se také ptají, co najdu v požární poplachové směrnici?

Požární poplachové směrnice obsahují:

telefonní číslo ohlašovny požárů, telefonní čísla tísňového volání, telefonní čísla pohotovostních a havarijních služeb dodavatelů elektrické energie, plynu a vody.
Následně, kdo schvaluje dokumentaci požární ochrany?
Dokumentaci požární ochrany uvedenou v § 27 odst. 1 písm. a) až i) schvaluje statutární orgán právnické osoby nebo jím pověřený vedoucí zaměstnanec, podnikající fyzická osoba nebo její odpovědný zástupce před zahájením činnosti, k níž se dokumentace vztahuje.

Kdy se zpracovává požární řád?

Kdo může zpracovávat požární řád

Schválení požárního řádu je nutné udělat vždy před zahájením činnosti, pro kterou je dokumentace zpracovávána.
Co určuje požární řád?
Požární řád je základním dokumentem požární ochrany v provozech se zvýšeným a vysokým stupněm požárního nebezpečí, který určuje soubor pravidel, jak se chovat na daném pracovišti, aby nedošlo ke vzniku požáru či jiné krizové události spojené s požární bezpečností.

Kdo odpovídá za požární ochranu na pracovišti?

Za požární ochranu na pracovišti zodpovídá každý zaměstnavatel nebo podnikatel a to bez ohledu na druh činnosti, kterou vykonává. V případě výkonu práce v pronajatých prostorách je za PO odpovědný zaměstnavatel.

By Lucey Arington

Kdo zajišťuje odstranění nedostatků zjištěných na úseku BOZP na pracovištích? :: Jak vytvořit webovou stránku v Pspad?
Užitečné odkazy