Domovská stránka > J > Jaká Je Vlastnost Skla?

Jaká je vlastnost skla?

Sklo se vyznačuje zejména relativně vysokou propustností světla v části viditelného spektra, tuhostí a tvrdostí při běžných teplotách, křehkostí, homogenitou, odolností vůči povětrnostním a chemickým vlivům, vysokou pevností v tlaku, relativně nízkou měrnou tepelnou a elektrickou vodivostí a vysokou nepropustností a

Přečtěte si více

Související článek

Jaká jsou v Office 365 sdílená cloudová úložiště?

V aplikaci Microsoft365 můžete snadno ukládat osobní a sdílené pracovní soubory, pracovat s nimi a přistupovat k nim ze všech zařízení. Úpravy v režimu offline se automaticky nahrají při dalším připojení.

Jak se vyrábí tabulové sklo?

Technologie floatu je dnes téměř univerzálním způsobem výroby plochého skla. Spočívá v plavení roztaveného skla na hladině tekutého cínu. Výstup z této technologie představuje sklo zvané „float", které je dodáváno na trh ve velkoformátových tabulích určených ke zpracování.
Někdo se také může ptát, jak tvarovat sklo doma?
Přichystaná sklíčka na fázovém papíře vložte do fusingové pícky a zavřete přiklopením vrchního dílu pícky. Fázový papír musí být vždy o kousek větší, než je skleněná kompozice, abyste při roztavení skla zamezili styku se dnem pícky. Z mikrovlnky odstraňte skleněný otočný talíř (vlivem vysoké teploty může prasknout).

Můžete se také zeptat, co zpracovává sklářský průmysl?

Sklářství je řemeslo a průmyslové odvětví zabývající se výrobou a zpracováním skla. Patří k velmi starým řemeslům, neboť k objevu skla došlo už kolem roku 3000 př.
Pokud jde o toto, co je borosilikat?
Varné sklo (známé i pod technickými názvy boritokřemičité sklo, borokřemičité sklo nebo borosilikátové sklo) je druh skla se zvýšenou odolností vůči vysokým teplotám při přímém zahřívání a s vysokou chemickou odolností. Jeho složení a vlastnosti jsou definovány mezinárodním technickým standardem ISO 3585.

Související článek

Jaká je nejnovější verze protokolů IP?

Internetový protokol verze 6 je nová sada standardních protokolů pro síťovou vrstvu internetu. Mnoho problémů současné verze sady internetových protokolů lze vyřešit pomocí protokolu IPv6.

Někdo se také může ptát, který oxid se používá při výrobě skla?

Základní surovinou pro výrobu skla jsou sklářské písky s obsahem 60 - 80% oxidu křemičitého. Dalšími základními složkami běžných skel jsou oxid vápenatý, sodný a draselný.
Která látka leptá sklo?
Kyselina fluorovodíková je obvykle komerčně dodávaná ve dvou koncentracích, a to buď 40 %, nebo 70 %. Uchovává se v gutaperčových, polyvinylchloridových nebo polyethylenových nádobách. Používá se na leptání skla, protože reaguje s oxidem křemičitým podle rovnice: SiO2 (s) + 6 HF (aq) → H2[SiF6] (aq) + 2 H2O (l)

A další otázka, jakou barvu na sklo?

zrcadla, skleněné poličky) bude lepší malovat barvami, které se fixují pouze schnutím na vzduchu. Ty ale většinou nejsou ředitelné vodou, ale speciálním ředidlem. Barvy se vyrábějí v širokých barevných škálách a lze je většinou i vzájemně míchat a vytvářet tak odstíny vlastní.
Jak se provádí zlacení a barvení skla?
Sklo a keramiku lze pozlacovat pozlátkem, trvalejší a také levnější je zlacení vpalováním. Dekor se nanese zlatou pastou, která se pak vypálí a při některých postupech ještě dodatečně leští hladítky. Vpalované zlacení je poměrně trvanlivé, je však také nákladné a dnes se obvykle nahrazuje jinými materiály.

Jak používat barvy na sklo?

Barvy na sklo mají tenkou plastovou špičku, kterou barva vytéká. Před použitím lahvičku s barvou protřepejte. Zvolený motiv si nakreslete konturou na sklo nebo fólii a po zaschnutí obrysu můžete začít vybarvovat.

By Cattan Rinkiewicz

Similar articles

Co je to umělecký sloh? :: Kdo vynalezl sklářskou píšťalu?
Užitečné odkazy