Domovská stránka > C > Co Je To Puzetka?

Co je to Puzetka?

Puzeta, disková puzeta a šroubovací balónek jsou univerzální typy náušnicových mechanik vhodných pro téměř všechny druhy náušnic. Nejběžněji se však používají u náušnic drobných rozměrů. Máte-li dírky píchnuté příliš nízko, patrně Vám budou nejlépe sedět právě náušnice s těmito typy zapínání.

Přečtěte si více

Pokud jde o toto, jak se vyrábí šperky?

Šperky se vyrábějí z klenotnického polotovaru, předevčím tyče, plechu, drátu, z nichž si zlatník vyválcuje materiál potřebných rozměrů, z něj poté vyřezává a tvaruje jednotlivé části šperků, které následně pájí dohromady.
Kde se vyrábí bižuterie?
Česká bižuterie je už od 19. století kvalitním výrobním a také vývozním domácím artiklem. Celosvětově nejvyhlášenější je ta z jabloneckého kraje – jablonecká bižuterie. Její výroba patří mezi tradiční česká řemesla.

Jak zajistit náušnice?

Základem je dobré napružení zapínání, které zajistí dokonalé uzamčení náušnic. Ve většině zlatnictví vám náušničky tzv. dotáhnou přímo v oušku dítěte. Ztráta tak není možná.
Jak otevřít náušnici?
U náušnic ve formě pecek se nejčastěji používá zapínání na puzetu, kdy se hladká tyčinka provlékne uchem a následně se na ni nasune puzeta, která může být dále zajištěna silikonovou koncovkou. Tento druh zapínání doporučujeme tehdy, když náušnice často odkládáte, protože je nejrychlejší na manipulaci.

Jak zapnout Brizuru?

Zapínání typu brizura je vpředu, háček se zasune do očka na přední straně náušnice, což je praktické, pokud náušnice nasazuje někdo jiný než samotná nositelka.
Jak se vyrábí náušnice?
Kovové srdíčko navlékneme na nýtek. Na konci nýtku vytvoříme kulatými kleštěmi očko a zahákneme ho do očka ketlovací jehly. Na jehlu nevlečeme korálek a stejným způsobem propojíme jehlu s háčkem. Náušnice vypadají velice elegantně.

A jak vyrábět šperky ze stříbra?

K výrobě stříbrných šperků jsou potřeba dva základní komponenty. Jedním z nich je stříbrný plech, do kterého laser podle výkresů vyřeže konkrétní tvary. Druhým je stříbrný drát, ze kterého se vyrábějí řetízky. Technologií tažení se upravuje do různých průměrů podle toho, jak silný řetízek se zrovna vyrábí.
Jak vyrobit sperk že stribra?
„Vezmeme si list, nejlépe takový, který má na zadní straně hezké a výrazné žilkování. Osvědčila se mi kopřiva či ostružina. Zadní stranu listu pak natíráme štětcem tou tekutější formou modelovacího stříbra, která vypadá jako pasta. Je potřeba nanést asi deset až dvanáct vrstev a jednotlivé vrstvy vždy nechat zaschnout.

Z jakého jazyka pochází slovo bižuterie?

Slova bijouterie a bijou do francouzštiny přešla z bretaňštiny, kde se prsten s kamenem řekne bizou, což je z keltského biz, prst.

By Deeanne

Jak zamknout náušnice? :: Kdy vznikl první předchůdce dnešní sítě Internet?
Užitečné odkazy