Domovská stránka > C > Co Je To Zavináč?

Co je to zavináč?

Zavináč je zavinutý řez ze sledě a zeleniny, naložený v kyselém nálevu. Jídlo pochází ze Severní Evropy, do Česka se dostalo z Německa, kde bylo obzvláště oblíbené v 19. století.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se dělá zavináč na počítači?

Znak má v tabulce ASCII hodnotu U+0040. Lze jej vytvořit na klávesnici českého počítače. V operačním systému Microsoft Windows lze znak zadat podržením levé klávesy Alt a stisknutím číslic 6 a 4.

Jak se dává zavináč na počítači?

K zápisu zavináče pomocí ASCII kódu potřebujete klávesnici s numerickým blokem. Stiskněte a držte levý Alt a na numerickém bloku napište číslo 64. Poté pusťte levý Alt a výsledkem bude zápis znaku @.
Jak se dělá zavináč ve Wordu?
Vpravo vedle mezerníku najděte klávesu Alt (někdy je na ní napsáno Alt Gr, ne však vždy). Tu stisknete a držíte. V průběhu držení pravého Alt krátce stiskneme klávesu písmene V. @ je napsán.

Jak se na klávesnici píše &?

Samozřejmě i & lze napsat pomocí ASCII kódů a nakonec to pro některé může být jednodušší. Stačí podržet levý alt a na numerické klávesnici vyťukat kód 38 a Alt pustit.
Jak se dělá paragraf?
Varianta 2: levý Alt + 0167

V případě, že máte numerickou klávesnici, napíšete § také pomocí ASCII kódu. A to tak, že společně s levým Altem naťukáte na numerické klávesnici 0167.

Související článek

Jak se dělá na klávesnici zavináč?

Na číselné klávesnici je číslo 64. Výsledkem bude znaménko, pokud uvolníte levou klávesu Alt.

Jak se řekne polsky zavináč?

švédsky: snabel a = chobotové a polsky: małpa = opice ukrajinsky jsou možná tři označení: жаба (žaba) = žába, což je čistě ukrajinský Page 2 název, мавпа (mavpa) = opice, kde vidíme vliv polštiny a konečně výraz собака (sobaka) = pes začali používat programátoři, kteří pracují s ruskými programy.
Jak se na notebooku dělá zavináč?
Neobvyklé znaky a jejich psaní
  1. Zavináč (@) – levý Alt + 64, pravý Alt Gr + V, anglická klávesnice Shift + klávesa 2/ě
  2. Dolar ($) – levý Alt + 36, pravý Alt Gr + ů, anglická klávesnice Shift + klávesa 4/č
  3. Euro (€) – levý Alt + 0128, pravý Alt Gr + E.

Jak se dává na počítači?

První a nejčastěji používaná kombinace je [pravý Alt] + [V]. Klávesa pravý Alt je někdy také označena [Alt Gr]. Druhou cestou jak napsat zavináč je stisknutí a držení klávesy [levý Alt] a na numerické klávesnici postupně stisknout klávesy [6] a [4].
Jak se dělá na počítači?
Tři základní přístupy jsou psaní pomocí kombinace Alt + Ctrl + "nějaká klávesa", Shift + "nějaká klávesa" a Alt + "nějaké číslo". Poslední jmenovaný způsob se nazývá ASCII, což je prapůvodní znakový kód, který má své uplatnění především u klávesnic s numerickou částí.

Můžete se také zeptat, kde je zavináč na anglickej klávesnici?

Zavináč na anglické klávesnici

Na české klávesnici @ nenapíšete. Stačí si ale klávesnici přepnout na EN, při tomto rozložení se @ nachází pod klávesou 2 – na české je to písmeno ě.

By Jacinda Ranski

Similar articles

Kdy a kým byl založen Řím? :: Kdo byl zvolen za piráty?
Užitečné odkazy