Domovská stránka > K > Kdo To Byl Patroklos?

Kdo to byl Patroklos?

Patroklos (řecky Πάτροκλος sláva otcova) je postava z řecké mytologie, syn hrdiny Menoitia z Opuntu. Patroklos byl Achillovým nejvěrnějším přítelem (homérovská tradice o jiném než přátelském vztahu nehovoří, někteří pozdější řečtí autoři vyvozují, že se mohlo jednat i o vztah sexuální).

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak zemřel agamemnon?

Agamemnón (řecky Ἀγαμέμνων, latinsky Agamemnon) je v řecké mytologii mykénský král a vrchní velitel achájských (řeckých) vojsk v trójské válce.
...
Agamemnón
PředchůdceThyestés
NástupceAigisthos
Kdo to je Odysseus?
Odysseus (řecky Ὀδυσσεύς) je hrdina řecké mytologie a jako Ulixes (později i Ulysses) vystupuje též v mytologii římské. Tvoří ústřední postavu Homérova eposu Odysseia, která vypráví o jeho desetiletém bloudění na cestě domů z trojské války, vyhrané díky Odysseovu nápadu s trójským koněm.

Jak dlouho byla Trója Oblehana?

Podle stavu současného archeologického bádání byla lokalita obydlena již ve 3. tisíciletí př. n.l. První zkoumal na konci 19. století danou lokalitu amatérský německý archeolog Heinrich Schliemann, který uvedl, že na lokalitě nalezl hrob krále Priama a bájné město Tróju.
Navíc, kde vládl král meneláos?
Meneláos (starořecky Μενέλαος, latinsky Menelaus) je v řecké mytologii syn Átrea a Áeropé, král Sparty a manžel nejkrásnější ženy Heleny.

Když to vezmeme v úvahu, kdy byla objevena trója?

Nakonec na základě Homérova vyprávění nalezl polohu, kde kdysi mělo město stát a na kopci Hisarlik v říjnu v roce 1871 zahájil výkopy, což umožnily jeho známosti s diplomaty, neboť sultánovi (kterému půda patřila) se jeho archeologické záměry vůbec nelíbily.
Navíc, jak došlo k objevu krále priama?
Amatérský německý archeolog budil dojem snílka, který slepě věří Homérovým spisům. Město však nakonec vykopal a učinil i další nálezy. V Tróji Schliemann před 140 lety, 31. května 1873, našel také bájný poklad krále Priama.

Navíc, jak se skloňuje?

Skloňování (deklinace) je jmenná flexe, tedy ohýbání slovních druhů, jako jsou podstatná jména, přídavná jména, zájmena, číslovky, členy apod. Je obdobou časování sloves. Skloňování spočívá v obměnách tvarů slovní jednotky (lexému), aniž by přitom došlo ke změně jejího základního významu.
Když to vezmeme v úvahu, jak se skloňuje tolstoj?
skloňováníEditovat
Substantivumsingulárplurál
nominativTolstojTolstí / Tolstojové
genitivTolstéhoTolstých
dativTolstémuTolstým
akuzativTolstéhoTolsté
3 další řádky

Pokud jde o toto, jak se skloňuje pán?

skloňováníEditovat
Substantivumsingulárplurál
nominativpánpáni / pánové
genitivpána / páněpánů
dativpánu / pánovipánům
akuzativpánapány
3 další řádky

By Rojas

Kdo vymyslel Python? :: Jak zemřel Achilles?
Užitečné odkazy