Domovská stránka > K > Kdo Je Registrátor Domény?

Kdo je registrátor domény?

Registrátor je společnost, která umožňuje klientům (osobám nebo firmám) registrovat domény. Registrátor může mít partnery (resellery), kteří pro své zákazníky registrují domény vlastním jménem. Před registrací domény zákazník zjišťuje u registrátora, zda je doména volná.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to název domény?

Slovo doména je zkratka. Internet má jedinečnou adresu. Lze ji zadat přímo do webového prohlížeče a lze ji použít i jako e-mailovou adresu.

Kdo spravuje domény nejvyššího radu?

Domény nejvyššího řádu jsou pevně stanoveny internetovou standardizační organizací IANA.
Jak zjistit správce domény?
Jak zjistit registrátora?
  1. V internetovém prohlížeči zadáte do vyhledávače www.nic.cz.
  2. V kolonce „vyhledávání registru" zadáte název své domény (př.: bloger.cz) a potvrdíte hledání.
  3. Na stránce se objeví několik informačních řádku o Vaší doméně, Vás ovšem zajímá pouze řádek, kde se nachází „Určený registrátor".

Když to vezmeme v úvahu, kdy byla zaregistrovana doména?

Výsledkem vyhledání jsou souhrnné informace o doméně, ve kterých se dozvíme, kdy byla doména registrována – „Registrace od:", nebo kdy doména expiruje (datum, do kdy majitel domény musí zaplatit udržovací poplatek na další rok). V našem případě doména expiruje . Domény CZ je možné prodloužit až na 10 let.
Navíc, jaká organizace v Čr spravuje naší národní doménu?
Na základě dohody mezi Ministerstvem vnitra ČR a sdružením CZ. NIC provozuje správce domény . cz od ledna 2011 národní bezpečnostní tým CSIRT.CZ.

Související článek

Jak zjistit název domény?

Ovládací panel lze otevřít. Klikněte na Systém a zabezpečení.

Jak zjistit obsazenost domény?

NIC. Do vyhledávacího políčka „Vyhledávání v registru" na stránce www.nic.cz zadejte název požadované domény a ve výsledku naleznete veškeré informace o doméně. Pro bližší informaci o vlastníkovy je potřeba rozkliknout název kontaktu v řádku Držitel.
Jak se stát registrátorem domén?
Postup
  1. Stáhněte si povinné dokumenty, tvořící smlouvu a její přílohy:
  2. Poté, co si dokumenty prostudujete, vyplňte údaje za Vaši společnost, vytiskněte vše, včetně příloh ve dvou vyhotoveních, a podepište Smlouvu o spolupráci při registraci domén.

Můžete se také zeptat, jak funguje registrace domén?

Registrace domény je proces, díky kterému získáte vlastní adresu. Nikdo jiný ji tak nebude moci užívat. Adresa bude pro ostatní zablokovaná po celou dobu, kdy za ni budete platit registrační poplatek. Pokud se ale jednou rozhodnete webové stránky zrušit, bude vaše doménové jméno opět k mání.
Co je to doména prvního radu?
Doména prvního řádu se řadí na nejvyšší úroveň adresy vašeho webu. Často najdete pro doménu prvního řádu označení TLD – Top-Level-Domain. Pro Českou republiku je TLD . CZ, pro Slovensko .

Který řád domény mohu vlastnit?

Při registraci domény je potřeba si vybrat jak doménu nejvyššího řádu, tak doménu druhého řádu (TLD a SLD).

By Nichol

Similar articles

Co je to generická doména? :: Jak se stát registrátorem domén?
Užitečné odkazy