Domovská stránka > J > Jakou Rukou Se Podava Ruka?

Jakou rukou se podava ruka?

Při podání ruky se díváme protistraně do očí, tváříme se přívětivě a podáváme ruku pravou ve svislé poloze, až když jsme v dostatečné vzájemné blízkosti (ideální vzdálenost 60-70 cm). Ruka musí být čistá a nezpocená, pokud je tomu jinak, musíme se omluvit, že bohužel ke stavu své dlaně nemůžeme ruku nabídnout.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

A další otázka, kdy se podava levá ruka?

Je obecně známo a přijímáno, že při vítání nebo loučení nabízí pravou ruku k pozdravu osoba společensky významnější, člověk dospělý nebo jen starší. Podání ruky levé je považováno za projev nevychovanosti, společenského odstupu, vzdoru nebo dokonce nepřátelství.
A co prozradí podání ruky?
„Ruka se podává mimo jiné i proto, že dlaň je jednou z nejcitlivějších částí těla. Proto skrze ni dobře vnímáme pocity druhého," říká Špaček. Blízkost kontaktu může prozradit nejistotu či nervozitu, na druhou stranu se dá zneužít k tomu, abychom svému partnerovi demonstrovali svou sílu či nadřazenost.

Kdo zdraví první muž nebo žena?

Prvním projevem etikety jsou pozdravy. „Obecně platí, že vždy zdraví jako první mladší staršího, muž ženu, podřízený nadřízeného, zdravý zdravotně handicapovaného a obecně neznámá osobnost zdraví obecně známou osobnost," vysvětluje Alena Špačková z Teologické fakulty Univerzity Karlovy.
A další otázka, kdo zdraví první při vstupu do místnosti?
Základní pravidlo etikety praví, že podřízený zdraví nadřízeného. „Když však nadřízený vejde po ránu do kanceláře svých podřízených, nečeká na pozdrav od nich, ale při vstupu do místnosti zdraví sám. Zaměstnanci pak mají odpovědět nejen verbálně, ale také povstáním," upozorňuje Alena Špačková.

Související článek

Jakou klavesnici na Android?

Na Gboardu se píše pohodlně a nabízí také slušné možnosti přizpůsobení - nejen možnost upravovat oblíbené klávesy, ale v aplikaci najdete také mnoho motivů a podobně, stejně jako tmavý režim. Stěžejní funkcí je implementace vyhledávače.

Proč si skauti podávají levou ruku?

Skautské podání ruky

Podává se levá ruka a malíčky zaklesnou do sebe. Oddělené tři prsty mají podobný význam jako u pozdravu. Zaklesnutý malíček symbolizuje pevnost přátelství. Podává se levá, protože je blíže k srdci.
Jak zdravit ženu?
Jak zdravíme

Nejběžnější formou pozdravu je verbální projev, to znamená „dobrý den (ráno, odpoledne, večer)", „dobrou noc", „na shledanou", „ahoj", nebo dnes už méně používané „rukulíbám", „poklona" a podobně. Za pozdrav se ale dá považovat i zamávání, mírný úklon těla, podání ruky nebo smeknutí klobouku.

Co vypovida stisk ruky?

Určitě jsme měli nepříjemný pocit, když nám někdo třásl rukou hodně dlouho. Naopak i velmi krátký stisk může být nepříjemný a může vypovídat o nedostatku nadšení, zájmu, trpělivosti nebo času.
Následně, jak poznat že jsem levák?
Zkouška navlékání nitě ouškem jehly – důležité je, která ruka vede pohyb, ať už nit proti jehle, nebo jehla proti niti. Zkouška stavění kostek – stavíli levou rukou, je to známka levorukosti. Stačí přitom, když dítě zapojí levou ruku až v poslední části. Staví- li pravou, jde o praváka nebo přecvičeného leváka.

Jak na pevný stisk?

Pokud nejste schopni shybovat bez trhaček, měli byste nejprve trénovat stisk v aktivním visu a zádové svaly zatím procvičovat s adekvátním závažím na kladce nebo lehčími variantami shybů. Naopak skvělou metodou, jak zlepšit sílu stisku a zapojit více svaly předloktí, je použití tlustšího úchopu.

By Fredric

Similar articles

  • Jakou VPN zdarma?

    Lídrem v tomto segmentu je aplikace, která nabízí bezplatné a neomezené VPN. Hlavní funkcí je jedna z nejrychlejších VPN. Pokud jsou k dispozici sítě s vyšší rychlostí, automaticky se připojí.

  • Jakou platební kartu?

    Je lepší mít kreditní nebo debetní kartu? Osobní účet s debetní kartou poskytuje majiteli okamžitý přístup k jeho penězům. Zůstatek na běžném účtu je přímo ovlivněn finančními transakcemi s kartou. Nemůžete se dostat do deficitu, pokud nemáte kontokorentní úvěr.

  • Jakou DVD mechaniku?

    Jednou z nejprodávanějších externích DVD mechanik je mechanika od společnosti Asus. Má jednoduché napájení. Přestože umí číst disky CD a DVD, může na ně díky možnosti vypalování také zapisovat.

  • Jakou frekvencí procesoru?

    Čím rychlejší procesor, tím vyšší frekvence. Ty se obvykle pohybují od 2 GHz a jsou vhodné pro méně náročnou práci, například kancelářskou. Procesory s frekvencí kolem 3 GHz jsou vhodnější pro operace, jako je střih videa nebo hraní her.

  • Jakou znacku grafické karty?
  • Jakou integrovanou grafiku?
  • Jakou RAM?
  • Jakou grafickou kartu do PC?
Kdo se představí jako první? :: Jak najít blog?
Užitečné odkazy