Domovská stránka > J > Jaký Protokol Se Používá Pro Zabezpečený Přenos Dat Na Internetových Stránkách?

Jaký protokol se používá pro zabezpečený přenos dat na internetových stránkách?

HTTPS (angl. Hypertext Transfer Protocol Secure) umožňuje zabezpečenou komunikaci v počítačové síti. Jedná o nadstavbu protokolu HTTP, která slouží k šifrování spojení mezi dvěma stranami komunikace.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Můžete se také zeptat, co je to tcp port?

Síťový port je speciální číslo (0 až 65535), které slouží v počítačových sítích při komunikaci pomocí protokolů TCP a UDP k rozlišení aplikace v rámci počítače. Příklad: Server, který je používán k odesílání a přijímání elektronické pošty bude pravděpodobně poskytovat služby SMTP a POP3.
Navíc, jaká služba využívá porty 80 a 443?
Porty otevřené pro naslouchání mívají určitá „oblíbená" čísla. Na portu 80 obvykle bydlí webové servery bez zabezpečení (http) a na 443 webový server se zabezpečením (https).

Jak najít port?

Na počítači se systémem Windows

Stiskněte klávesu Windows + R, zadejte „cmd.exe" a klikněte na možnost OK. Zadáním příkazu „telnet + IP adresa nebo název hostitele + číslo portu" (např. telnet www.example.com 1723 nebo telnet 10.17. xxx.
Co je to IP adresa?
IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

A co je to aplikační software?

Aplikační software je rozšiřující software, který pracuje na základech operačního systému a vykonává specifické funkce podle daných potřeb uživatele.
Jak fungují SSL certifikáty?
Klient pošle serveru požadavek na SSL spojení, spolu s různými doplňujícími informacemi (verze SSL, nastavení šifrování atd.). Server pošle klientovi odpověď na jeho požadavek, která obsahuje stejný typ informací a hlavně certifikát serveru. Podle přijatého certifikátu si klient ověří autentičnost serveru.

Když to vezmeme v úvahu, jak přejít na https?

Abyste mohli přejít s webem na protokol HTTPS, potřebujete SSL certifikát podepsaný nějakou autoritou. Certifikát slouží k potvrzení a prokázání identity webu počítači uživatele. Ten vydávají různé autority a jeho základní verze je dostupná také zdarma.
Někdo se také může ptát, jaký je rozdíl mezi http a https?
Jaký je rozdíl mezi HTTP a HTTPS

Hlavním rozdílem protokolu HTTPS je jeho bezpečnost. Data odesílaná pomocí protokolu HTTPS jsou zabezpečena protokolem Transport Layer Security (TLS), který poskytuje tři klíčové vrstvy ochrany: šifrování, autentizaci a integritu dat.

Jak získat certifikát HTTPS?

Pokud váš webový hostitel nenabízí zabezpečení HTTPS, můžete získat certifikát SSL/TLS pro svou doménu od certifikační autority. Služba Let's Encrypt je certifikační autorita, která poskytuje certifikáty za účelem zajištění bezpečnějšího internetu.

By Noletta

Similar articles

Co je to lexikologie? :: Jak nastavit jinou klávesnici?
Užitečné odkazy