Domovská stránka > J > Jak Vypadalo Forum Romanum?

Jak vypadalo Forum Romanum?

V období republiky a v prvních třech stoletích našeho letopočtu (v období císařství) tu pulzoval čilý ruch a Forum Romanum dosáhlo svého stavebního vrcholu. Kromě patricijských domů zde vyrostly obchody, chrámy, baziliky a trhy. Nejčastěji používaným stavebním materiálem byl mramor, pozlacený kov a opracované kameny.

Přečtěte si více

Související článek

Kde stahovat filmy fórum?

Sdružují různé stránky pro sdílení souborů, takže je pravděpodobnější, že najdete dobrou kvalitu.

Co je to fórum?

Slovo fórum je nejednoznačné a může mít následující významy: Fórum (antika) – místo v starověkém Římě kde se scházeli lidé a diskutovali. Internetové fórum – též diskuzní fórum je místo na internetu, kde se scházejí lidé a diskutují spolu.
Kdo postavil Forum Romanum?
Na jedné straně byl hlavní vchod a na druhé chrám zasvěcený císařovu soukromému ochrannému božstvu. Po stranách pak stála sloupořadí. První nechal postavit již Caesar. Dalšími známými jsou například Augustovo nebo Traianovo.

Kdo vybudoval Forum Romanum?

stol. př. n. l. chrám Concordie a Tabularium a největší rozkvět fora nastal za císařské doby. Caesar vybudoval velikou Baziliku Juliu na jižní straně fora a soudy i trhy se přenesly na nová a honosnější fora dále na sever (forum Juliovo, Augustovo, Trajánovo).
Následně, kdy vzniklo forum romanum?
Byla postavena v roce 179 př. n. l. cenzory M. A.

Kde je vstup do Forum Romanum?

Dnes je Forum Romanum přístupné veřejnosti každá den od 8:30 do hodiny před západem slunce. Plné vstupné je 12,- EUR, snížené 7,50 EUR. Zahrnuje vstupné i do Palatinského muzea a Kolosea. První neděli v mesíci je vstup zdarma.
Když to vezmeme v úvahu, kam se podívat v Římě?
10 nejkrásnějších míst v Římě
  • Vatikánská muzea a Sixtinská kaple. Vatikánská muzea jsou největším klenotem Vatikánu a jedním z největších komplexů uměleckých sbírek na světě.
  • Bazilika sv. Petra.
  • Forum Romanum.
  • Koloseum.
  • Panteon.
  • Piazza Navona.
  • Piazza di Spagna a Španělské schody.
  • Fontána di Trevi.

Kde koupit vstupenky do Kolosea?

Jediný oficiální web, přes který lze napřímo koupit online vstupenky do Kolosea a do jiných památek je https://www.coopculture.it/en/. Rezervace vstupenek Koloseum probíhá tak, že na této stránce půjdete nejprve do sekce „online ticket" a dále na „Roma Colosseum".
Když to vezmeme v úvahu, kdy do vatikánu?
Nejvíce turistů se do Vatikánu vydává během podzimních, zimních nebo prvních jarních měsíců. Je třeba také počítat s tím, že během Velikonoc je Vatikán zaplaven davy poutníků.

Jak dlouho trvá prohlídka Kolosea?

Prohlídku je nutné rezervovat předem. Prohlídka trvá asi 60 minut.

By Fronniah Mccarraher

Kde vyzvednout Roma Pass? :: Kdo může vydávat certifikáty?
Užitečné odkazy