Domovská stránka > C > Co Je To Isbn?

Co je to ISBN?

ISBN jsou začáteční písmena pro anglický výraz „International Standard Book Numer“ (Mezinárodní standardní číslo knihy). Stejná zkratka označuje i vlastní proces číslování knih – „International Standard Book Numbering“ (Mezinárodní standardní číslování knih). Čísla uvedená bez tohoto označení jsou chybná.

Přečtěte si více

A další otázka, co obnáší vydání knihy?

Tedy zaplatit jazykovou korekturu textu, ilustrátora (pokud je potřeba), grafické studio za návrh obálky, dalšího grafika na zalomení textu, pak i tiskárnu, co knihu vyrobí, dále je také nutné investovat do logistiky a uskladnění knih.
Pokud jde o toto, jak funguje pointa?
Jak Pointa funguje? Na Pointu přicházejí s rukopisy začínající autoři i ti, kterým nevyhovují tradiční nakladatelé. Vybírají si knižní kolegy, jako jsou ilustrátor, redaktorka a další. Po sestavení knižního týmu kniha během 30denního předprodeje vybírá částku potřebnou na vydání.

Někdo se také může ptát, jak dostat svou knihu do knihkupectví?

Pokud tedy chcete svou knihu dostat až na knižní pulty a neuspějete u tradičních nakladatelství, hledejte zakázkové nakladatelství (vydavatelství), které zároveň zajišťuje distribuci prostřednictvím firem Euromedia, Kosmas nebo Pemic. Nezapomeňte se jich také zeptat, jaká část ze zisku náleží autorovi – vám.
Můžete se také zeptat, co obnáší práce redaktora?
Jeho práce spočívá zejména v obsahové, jazykové a technické přípravě různých tiskovin pro tisk (knihy, brožury, periodické či neperiodické publikace - redigování tisku), dále též v aktivním řízení obsahové stránky nějakého média (noviny, časopisy, televize, rozhlas, internet, v minulosti též zpravodajský film apod.).

Můžete se také zeptat, co studovat když chci pracovat v nakladatelství?

M Knihkupecké a nakladatelské činnosti

Obor připravuje žáky jak po stránce teoretické, tak i prakticky pro oblast nabídky, propagaci, distribuci a prodeje knih, jejich vydávání a s tím spojených činností, tedy práce s knihou v široké škále profesních aktivit. Specifikem oboru je jeho výrazná humanitní orientace.
Lidé se také ptají, jak vydat omalovánky?
Jak to funguje
  1. Popište obsah zamýšlené knihy.
  2. Promyslete si cílovou skupinu čtenářů, kterou chcete knihou oslovit.
  3. Napište anotaci knihy v rozsahu 600 až 1000 znaků.
  4. Popište několika větami sebe jako autora i s ohledem na možnou prezentaci v médiích a vůči čtenářům.

Jak vydat vlastní knihu zdarma?

Napíšeš knihu, nahraješ ji přes internet do systému (klidně i ve Wordu), vyplníš pár stran elektronického formuláře s údaji o knize, jako je žánr nebo klíčová slova, a je to. Je to zdarma, bez poplatků nakladateli, distributorovi, bez nákladů na tisk a podobně.
Jak publikovat svoji knihu?
Při publikování každé nové knihy zadáváte údaje o knize – název knihy, popis, o čem kniha pojednává, vyberete literární kategorii, uvedete klíčová slova, která slouží k vyhledávání knih ve vyhledávačích a doporučíte, proč by si čtenáři měli zakoupit právě vaši knihu.

Kolik stojí náklady na vydání knihy?

Běžně se včetně návrhu obáky a jejího grafického zpracování pohybuje v rozmezí 5000 až 15 000 Kč. V případě, že autor či zadavatel učiní ve zpracovaném náhledu změny většího rozsahu, může být cena grafiky zvýšena až o 40%.

By Goldy

Kdo vymyslel iPhone? :: Kdo vydává knihy?
Užitečné odkazy