Domovská stránka > C > Co Je To Sketchup?

Co je to SketchUp?

SketchUp je software pro tvorbu 3D modelů, vyvíjený společností Trimble, navržený pro profesionální architekty, stavební a strojní inženýry, ale i například pro filmové tvůrce a vývojáře počítačových her. Součástí programu je aplikace 3D Warehouse, „zásobárna“ uživatelsky vytvořených komponent z celého světa.

Přečtěte si více

Související článek

Kde stáhnout SketchUp zdarma?

Shrnutí projektu. Program je zdarma pro nekomerční použití. Autor: Mgr. Ano, je vyžadována domovská stránka a www.sketchup.com. Operační systém má 182,94 MB. Windows 7, Windows 8 a Windows 10. Jazykem je angličtina.

Jak se naucit se SketchUp?

Učení je formou sledování videí a zkoušení praktických příkladů. Pod videem je možné si stáhnout samotnou prezentaci a zkoušet příklady přímo do prezentace. Nemusíme tedy nic vlastního kreslit, ale použijeme již vytvořenou prezentaci.
A co je sketchup make?
Je to silný nástroj pro vytváření, prohlížení a modifikaci 3D myšlenky - rychle a snadno. Zatímco tradiční CAD systémy jsou nutné pro tvorbu detailních výkresů, SketchUp je nástroj pro návrh, skicování, design. Další knihovny spolu s dalšími rozšířeními lze stáhnout přímo z prostředí programu.

Jak nainstalovat SketchUp?

Instalace aplikace SketchUp
  1. Přihlaste se k počítači pomocí účtu, který má oprávnění správce.
  2. Dvakrát klikněte na instalační soubor (v systému Windows Vista klikněte pravým tlačítkem myši a vyberte položku Spustit jako správce).
  3. V úvodním dialogovém okně klikněte na tlačítko Další.
Můžete se také zeptat, jak přidat plugin do sketchup?
Spusťte SketchUp (dvojklikem na ikonu na ploše nebo z menu Start/Programy). Pro instalaci pluginu přejděte do nabídky v roletovém menu Dialogová Okna/Manažer pluginů. V levém dolním rohu klikněte na tlačítko Install Extension (Instalovat doplňky).

Související článek

Jak udělat okno ve Sketchup?

Nástroj Push/Pull lze použít k posunutí na požadovanou vzdálenost. Pokud chcete vytvořit průchozí otvor, nemusíte zadávat číslo do pole hodnoty, stačí vybrat zadní hranu plochy, která je rovnoběžná s koncovým profilem otvoru.

Můžete se také zeptat, jak kreslit ve sketchup?

Máte volnou chvíli? Vymodelujte si dům ve SketchUpu
  1. Poté čtverec (nebo obdélník) zvedneme pomocí nástroje "Push/Pull" a dostaneme jej do prostoru.
  2. Základní kostra domu je hotová, ale musíme nakreslit otvory, tedy dveře, okna atd....
  3. Poté nakreslíme pomocí čtverce okno.
  4. Nyní přichází na řadu textury a finální úpravy.
Kolik stojí Sketch up?
CADsys ArCon Renderin Artlantis 3D
NázevCena v Kč bez DPH
SketchUp 2022 Studio - roční předplatné27 769 16 299
SketchUp 2022 Private server network, 1 rok16 199
plugin Render[in] pro SketchUp
Render[in] 3 pro SketchUp, single licence4 950

Jak nainstalovat plugin?

Instalace se provádí v administraci v sekci "Pluginy" – "Instalace pluginů". Před instalací si můžete prohlédnout doporučené pluginy a nejčastěji používané. Pokud znáte název konkrétního pluginu je možné jej vyhledat v poli "Hledat pluginy". V tomto poli lze hledat i dle klíčového slova (doporučujeme angličtinu).
Jak změnit jednotky ve SketchUp?
Nastavte jednotky a přesnost v okně Informace o modelu
  1. S otevřeným modelem v aplikaci SketchUp vyberte Okno > Informace o modelu.
  2. V postranním panelu vlevo vyberte Jednotky. Zobrazí se panel Jednotky.
  3. Z rozevíracího seznamu Formát vyberte požadovaný formát jednotek: Architektonický, Desetinný, Technický nebo Zlomkový.

Lidé se také ptají, jak vložit obrázek do sketchup?

V horním textovém menu vybereme File => Import => následně se zobrazí dialogové okno Import a zde zatrhneme New Matched Photo a vybereme typ obrázku, který chceme importovat. Nyní stačí najít v počítači požadovaný obrázek a kliknout na tlačítko Import. Tím dojde k importování samotného obrázku (viz. obrázek níže).

By Glanville Gola

Jak udělat okno ve Sketchup? :: Jak zpoplatnit OnlyFans?
Užitečné odkazy