Domovská stránka > C > Co Je To Name Server?

Co je to Name Server?

Name servery, či jmenné servery nebo jen NS – už dle názvu se jedná o servery, které „překládají“ IP adresu na doménové jméno. Je zde možná konfigurace jednotlivých DNS záznamů pro konkrétní služby u domény.

Přečtěte si více

Související článek

Jak nastavit SMTP server Outlook?

4. Nastavení odesílacího a přijímacího serveru. K dispozici jsou informace o serveru. Pokud chcete použít stejné nastavení jako u možnosti serveru příchozí pošty, vyberte kartu Server odchozí pošty.

Následně, co to je nať?

Network Address Translation (NAT, česky překlad síťových adres) je v počítačových sítích způsob úpravy síťového provozu procházejícího přes router přepisem zdrojové nebo cílové IP adresy, případně i hlaviček protokolů vyšší vrstvy (např. číslo portu u TCP, UDP, ICMP Query ID u ICMP atd.).
Když to vezmeme v úvahu, co všechno se dá zjistit z ip adresy?
Z IP adresy směrovače zjistí, kdo je poskytovatelem vašeho připojení k internetu a také se dozví, kde se asi přibližně nacházíte. Dále budou schopni identifikovat čtvrť či městskou část, ve které bydlíte, ale již nikoliv váš dům.

Jak najít svou IP adresu?

Najděte svou IP adresu v Windows
  1. Vyberte Start> Nastavení > Network & internet > Wi-Fi a pak vyberte Wi-Fi síť, ke které jste připojení.
  2. V části Vlastnosti vyhledejte svoji IP adresu, která je uvedená vedle položky Adresa IPv4.
Jaké existují IP adresy?
Podle toho, jak jsou jednotlivé sítě rozlehlé (kolik mají hostů) rozlišujeme tři hlavní třídy IP adres - A, B a C.

Související článek

Jak najít SMTP server?

Neexistuje způsob, jak zjistit server SMTP. Ve všech aplikacích pro odesílání pošty, které jsem viděl, se server SMTP vždy nastavoval ručně. Pravděpodobně neexistuje. V mnoha sítích je možné odhadnout, že smtp server je mail.

Pokud jde o toto, proč vypnout dhcp?

Po vypnutí DHCP ti pak nemá odkud dát IP adresu. Zkus v počítači nastavit adresu staticky a potom se připoj k tomu zařízení s adresou .
Jak nastavit IPv6 Windows 10?
Pravým tlačítkem myši klikněte na ikonu síťového adaptéru a vyberte Vlastnosti. Vyberte Protokol TCP/IPv4 (Internet Protocol verze 4) a klikněte na tlačítko Vlastnosti.a nakonec ještě jednou OK. Ve vlastnostech Připojení k místní síti můžeme odškrtnout *Protokol IP verze 6 (TCP/IPv6)*.

Následně, jak odblokovat ip adresu?

Co se zablokovanou IP adresou dělat
  1. zavolejte svému poskytovateli internetu.
  2. sdělte mu, že Vám nejde odesílat pošta a Vaši IP jste našli v blacklistu.
  3. požadujte po něm, aby zajistit její odstranění z blacklistu.
  4. ještě lepší řešení je, aby Vám obratem přidělil jinou IP.
  5. nespokojte se s radami o přenastavení pošty.
Někdo se také může ptát, jak se připojit na svuj router?
Jak se přihlásit na wifi router? Údaje nutné pro přihlášení do administrace získáte na spodní straně WiFi routeru. Pro přístup k nastavení se nejčastěji používá adresa 192.168.1.1, kterou stačí zadat do webového prohlížeče. Někteří výrobci ale používají i slovní spojení (například router.asus.com).

Jak nastavit IP adresu na routeru?

V PC spustíme internetový prohlížeč (chrome, firefox, explorer) a do adresního řádku zadáme IP adresu 192.168.0.1 (je uvedena v manuálu, nebo na spodní straně routeru) a stiskneme Enter. Pro nastavení parametrů sítě vybereme v menu routeru Quick Setup a klikneme Next.

By Torbart Bacino

Similar articles

Co se nachází pod sklovinou? :: Kde najdu DHCP?
Užitečné odkazy