Domovská stránka > C > Co Znamená Dn50?

Co znamená dn50?

V současnosti se Jmenovitá Světlost označuje DN (Diameter Nominal) a znamená vnitřní průměr potrubí. DN (Diameter Nominal) je hodnota udávající přibližný vnitřní průměr potrubí v mm. Při výpočtech potrubí vždy počítáme se skutečným vnitřním průměrem potrubí d.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Jak se vyrábí potrubí?

Trubky (bezešvé) se také vyrábějí převážně válcováním. Rozměry trubek jsou dány jejich průměrem a tloušťkou stěny. Podle použité výrobní technologie rozdělujeme trubky z hlediska válcování na válcované za tepla a za studena, redukované za tepla a za studena a podle provedení na hladké, závitové, s tvarovými konci, atd.
Co jsou to tvarovky?
Tvarovky (obr. 3) jsou části potrubí, které slouží v rozvodu ke změnám směru, průměru, k přechodu na jiný materiál, k připojení odboček apod.

Co je pn6?

Trubka vyrobená z polyethylenu určená pro rozvod užitkové vody.
Následně, co znamená označení dn?
Jmenovitá světlost potrubí DN (Diameter Nominal) je hodnota udávající přibližný vnitřní průměr potrubí v mm. Při výpočtech potrubí vždy počítáme se skutečným průměrem části potrubí d (vnitřní průměr).

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

A co znamená dn 100?

Kanalizační tenkostěnné plastové trubky, které mají stěnu v porovnáním s vnitřním průměrem tenkou se značí ve výkresech DN. Rozměr značení neodpovídá přesně skutečnému rozměru. Přiklad: Plastové kanalizační potrubí DN 100 má vnější průměr 110 mm a tl.
Jak se spojuje potrubí?
Nejčastěji se používají spoje hrdlové, přírubové, závitové a šroubením, svařované, pájené a lepené. Každá trubka má jeden konec opatřen hrdlem, do kterého se nasune hladký konec trubky druhé. Použití: Spojování odpadní odpadních litinových, kameninových, betonových trub a trubek.

Jak se vyrábí plastové trubky?

Trubky jsou vyráběny technologií extruze na extruzních linkách. Na počátku linky je extrudér, do něhož je prostřednictvím násypky přiváděn polypropylenový granulát z venkovního zásobníku.
Následně, kdy použít kompenzační smyčku?
PPR kompenzační smyčka

Je určena pro kompenzaci délkových změn potrubí v důsledku tepelné roztažnosti materiálu. Tento smyčkový kompenzátor se používá v PPR-tlakových rozvodech pitné (studené) vody, teplé vody a vytápění a uplatňuje se zejména v případě dlouhých přímých potrubních tras.

Co to je dilatace potrubí?

Rozdíl teplot při montáži a provozu způsobuje prodloužení potrubí (dilataci) potrubí. Tepelnou dilataci potrubí lze řešit několika způsoby: Využitím kompenzačních útvarů L, Z, U.

By Yand Fallone

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Co je PN 16? :: Kdy se neprovede legalizace?
Užitečné odkazy