Domovská stránka > J > Jak Přidat Nový Ssd Disk?

Jak přidat nový SSD disk?

Postup instalace disku SSD o velikosti 2,5 palce v provedení SATA: Připojení kabelů Pokud chcete disk SSD používat, musíte mít oba kabely vždy připojené k disku. Kabely je možné připojit před montáží disku i po jeho montáži – to závisí na tom, kam disk v počítačové skříni instalujete.

Přečtěte si více

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

Jak rozdelit místo na disku?

Rozdělení disku - jak rozdělit disk bez ztráty dat
  1. Klikněte pravým tlačítkem myši na tento počítač (buď na ploše nebo v ovládacích panelech)
  2. Z nabídky verte možnost „Spravovat"
  3. Následně v levém menu vyberte možnost „Správa disku"
  4. Klikněte pravým tlačítkem myši na daný diskový oddíl a zvolte „Zmenšit"
Jak přiřadit Nepřiřazený disk?
Abychom mohli navýšit kapacitu systémového oddílu C, tak nejdříve musíme na fyzickém disku mít nějaký nepřiřazený prostor. Ten můžeme získat tak, že zmenšíme nebo zcela odstraníme oddíl Nový svazek (D:). Klikneme tedy na tento oddíl pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vybereme možnost "Odstranit svazek".

Jak formátovat nový disk?

Pravým tlačítkem myši klepněte na disk, který chcete formátovat a vyberte volbu Formátovat. U externího disku do kapacity 32 GB budete mít v roletce Systém souborů možnost zvolit NTFS, FAT32 nebo exFAT.
Jak zprovoznit externí disk?
Připojte externí disk k počítači a spusťte Průzkumník souborů. Klikněte pravým tlačítkem myši na jednotku externího disku a z kontextové nabídky zvolte »Formátovat...«. Vyberte vhodný souborový systém. V tomto případě se nabízí NTFS nebo exFAT.

Související článek

Co dělat když mám plný disk?

Klepnutím na tlačítko Start otevřete nástroj Vyčištění disku. Pokud do vyhledávacího pole zadáte příkaz Vyčištění disku, vyberte ze seznamu výsledků položku Vyčištění disku. Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a poté zvolte OK.

Následně, proč se nezobrazuje ssd disk?

Tento problém lze vyřešit přechodem do nástroje Spravovat prostory úložišť a odebráním jednotky z fondu úložišť, který převzal vlastnictví jednotky. Zdroje doplňující informace o pevných discích a Diskech SSD na naší stránce podpory.
Jak spravne nastavit SSD disk?
Nastavení ssd disku v biosu. Klikněte na kategorii Integrated Peripherals. U záložky OnChip SATA Type změňte nastavení z Native IDE na AHCI. To by mělo stačit – přepnout z IDE na AHCI.

Co je inicializace disku?

Jinými slovy inicializace disku vymaže data, pokud existují. Pokud tedy máte k dispozici data, je lepší kontaktovat odborníka na obnovu dat nebo nejprve pomocí nástrojů třetích stran zálohovat data z jednotky před inicializací. Inicializace je obvykle vyžadována pouze u nových jednotek.
Jak se dělá defragmentace disku?
Defragmentace počítače s Windows 10
  1. Na hlavním panelu vyberte vyhledávací panel a zadejte defrag.
  2. Vyberte Defragmentace a optimalizace jednotek.
  3. Vyberte diskovou jednotku, kterou chcete optimalizovat.
  4. Vyberte tlačítko optimalizovat .

Následně, jak vyměnit disk v počítači?

Výměna samotného disku
  1. Příprava montáže. Připravte si veškeré díly, nářadí.
  2. Sejmutí krytu a výměna. Odšroubuji kryt.
  3. Čištění počítače. Ač to s výměnou úplně tak nesouvisí, je zde příležitost při výměně disku zároveň celý počítač vyčistit od prachu a jiných nečistot.
  4. Zpětná kompletace dílů.
  5. Instalace nebo přesun systému.

By Carson

Similar articles

Jak vypnout oznámení na Google? :: Jak změnit textový soubor na HTML?
Užitečné odkazy