Domovská stránka > C > Co Je To Mimořádná Splátka?

Co je to mimořádná splátka?

Mimořádná splátka je částečné nebo úplné splacení úvěru ještě před ukončením doby trvání smlouvy. Za mimořádnou splátku se považuje splátka nad rámec standardních měsíčních splátek, která je uvedena ve splátkovém kalendáři spotřebitelského úvěru.

Přečtěte si více

A další otázka, kdy se vyplatí mimořádná splátka hypotéky?

Ve valné většině případů není možné splatit hypoteční úvěr předčasně a to aniž by vás čekala tučná sankce od vaší banky. Pokud tedy momentálně disponujete penězi z dědictví, či výhry v loterii, raději se zaplacením vyčkejte do chvíle, kdy vám skončí fixace úrokové sazby.
Kde nakoupit na splátky?
Mobil na splátky: ano, či ne?
Poskytovatel úvěruVýše RPSN
CZC nákupy na splátkyHome Credit22,6 %
Nákup na splátky AlzaHello bank!19,78 %
Nákup na splátky MALL.CZHome Credit23 %
Nákup na splátky Electro WorldHome Credit22,5 %
3 další řádky

Jak co nejrychleji splatit hypotéku?

10 tipů, jak co nejlevněji splatit hypotéku
  1. Nastavte si nižší splátky a část peněz investujte.
  2. O výši úroků smlouvejte.
  3. Sledujte speciální akce.
  4. Máte-li u banky účet, chtějte výhody.
  5. Zkuste makléře.
  6. Správně zvolte fixaci.
  7. Před koncem fixace zajděte ke konkurenci.
  8. Nájem může hradit splátky.
Jak snížit splátky hypotéky?
Snížení měsíční splátky u hypotéky

Požádat o snížení měsíční splátky může každý klient a je pouze na rozhodnutí banky, jestli žádosti vyhoví, či nikoli. Obvykle posoudí platební morálku žadatele, zhodnotí jeho doložitelnou výši příjmu v poměru k výši a trvání úvěru a nahlédne i do registrů dlužníků.

Když to vezmeme v úvahu, kdy se vyplatí mimořádná splátka?

Pokud jsou úrokové náklady z hypotéky nižší než zhodnocení, kterého můžete dosáhnout na jiném produktu, je určitě vhodné splacení hypotéky zvážit a volné peníze dále zhodnocovat. Nic vám nebude bránit v tom, využít je na větší mimořádnou splátku kdykoli v budoucnu.
Pokud jde o toto, jak poslat mimořádnou splátku?
U nebankovních služeb jako je například Zonky můžete poslat peníze navíc kdykoli a v jakékoli výši chcete. Peníze vám jdou na splácení jistiny a opět si tím snižujete celkový počet splátek a tím tedy i jejich úroků.

Jak funguje předčasné splacení?

Předčasné splacení půjčky znamená zaplacení celé dlužné částky hned, namísto sjednaných splátek, nebo splacení v původně sjednaném termínu. Předčasně splatit musíte jistinu a zároveň máte právo na snížení úroků a nákladů, které byste platili kdyby nedošlo k předčasné splátce.
Co dělat když končí fixace?
Když se přiblíží konec fixace hypotéky, domlouvá se nová výše úroku a úvěr lze rovněž splatit. Ovšem vůbec nejdůležitější je to, že můžete hypotéku refinancovat, tedy převést do jiné banky s lepšími podmínkami. Proto se rozhodně vyplatí si konec fixace pohlídat a nechat si vytvořit nabídku i od konkurence.

Můžete se také zeptat, co se děje po splacení hypotéky?

Po uhrazení poslední splátky poskytne banka takzvanou kvitanci (s tímto pojmem se můžete setkat i u refinancování hypotéky). Znamená to, že instituce oznámí katastrálnímu úřadu stažení zástavní smlouvy k nemovitosti. S tím je spojen správní poplatek ve výši čtyř tisíc korun.

By Simmonds

Jak doplatit hypotéku? :: Co se stane když neudělám rozšíření řidičáku?
Užitečné odkazy