Domovská stránka > J > Jak Se Dělá Print Screen Na Notebooku?

Jak se dělá Print Screen na notebooku?

Snadno, stačí stisknout klávesu s výmluvným názvem Printscreen, někdy také označenou zkratkou PrtScr nebo Prt Sc. Pozor, u některých notebooků bude potřeba využít kombinaci kláves v podobě Fn + PrtScr. Poznáte to většinou tak, že je zkratka PrtScr napsána malým písmem.

Přečtěte si více

Související článek

Co dělá chladič?

Má to svůj smysl. Účelem chladiče je co nejúčinněji chladit chladicí kapalinu, která se pak vrací do bloku motoru, kde se ohřívá. hliník, měď a železo jsou některé z materiálů, z nichž se chladiče skládají. Kapalinou je obvykle voda nebo olej.

A jak zachytit obrazovku?

Win + Alt + R – Klávesová zkratka slouží pro spuštění nahrávání. Opětovným stiskem dojde k ukončení nahrávání obrazovky. Proces nahrávání se zobrazuje prostřednictvím malého panelu na obrazovce. Na panelu můžete nahrávání ukončit ručně nebo zde zapnout/vypnout mikrofon během nahrávání.
Navíc, jak vyfotit snímek obrazovky?
S tím, jak se domovské tlačítko vytratilo, je tak tím nejpoužívanějším způsobem, jak pořídit snímek obrazovky, v jeden a ten samý moment stisknout tlačítko pro snížení hlasitosti a zamykací tlačítko. Nezáleží na tom, kolik různých způsobů ještě existuje, tento je nejpoužívanější a funguje na každém zařízení.

Jak zapnout Výstřižky?

Jmenuje se Výstřižky a spustíte jej jednoduše vyhledáním v nabídce Start. Ze všeho nejdříve klepněte v jeho liště na tlačítko Režim. Rozbalí se nabídka, ve které si vyberete jednu z možností popisující, co vlastně chcete zachytit: Výstřižek volného tvaru.
Jak vystřihnout část obrazovky?
Připomínáme, že funkční klávesy Win a Shift lze přidržet, klávesu S pak pouze stisknout.
  1. Zkratka Win + Shift + S nabídne okamžitý ořez snímku obrazovky.
  2. Výstřižek se uloží do schránky a uživatel jej může upravit kliknutím na objevivší se notifikaci.
  3. Snímek obrazovky můžete doplnit o kresby nebo zvýraznění.

Související článek

Co dělá klávesa F4?

Klávesa F4 je jedinou z prvních pěti funkčních kláves, která dnes nemá obecný význam. Lze ji použít k zavření aktivního okna.

Lidé se také ptají, jak udělat výstřižek z pdf?

Zkopírování oblasti PDF (Pouze aplikace Reader DC, nikoli v prohlížeči)
  1. Vyberte možnost Úpravy > Pořídit snímek.
  2. Kolem oblasti, kterou chcete zkopírovat, přetáhněte obdélník a poté uvolněte tlačítko myši.
  3. Stisknutím klávesy Esc ukončete režim Snímek.
Kam se ukládá Print Screen Mac?
Ve výchozím nastavení se snímky obrazovky ukládají na plochu pod názvem „Snímek obrazovky [datum] v [čas]. png". V macOS Mojave nebo novějším můžete změnit výchozí umístění ukládaných snímků obrazovky z nabídky Možnosti v aplikaci Snímek obrazovky. Můžete také přetáhnout miniaturu do složky nebo dokumentu.

Jak uložit výstřižek jako obrázek?

Zachytíte celou obrazovku. Když pořídíte výstřižek, zkopíruje se automaticky do okna nástroje Výstřižky, kde můžete výstřižek upravit, uložit a sdílet.
...
Zachycení výstřižku nabídky
  1. Po otevření nástroje Výstřižky otevřete nabídku, kterou chcete zachytit.
  2. Stiskněte kombinaci kláves CTRL + PRTSCN.
Pokud jde o toto, jak nastavit automatické ukládání print screen?
Abyste však sejmutou plochu nemuseli vkládat do nějakého editoru k dalšímu uložení, použijte klávesovou zkratku Windows + Print Screen. Automaticky se ve složce C:\Users\Jmeno Uzivatele \Pictures\Screenshots vytvoří soubor ve formátu PNG.

Jak udělat snímek obrazovky na iphone?

Pořízení snímku obrazovky na iPhonu
  1. Stiskněte současně boční tlačítko a tlačítko zvýšení hlasitosti.
  2. Rychle obě tlačítka uvolněte.
  3. Po pořízení snímku obrazovky se v levém dolním rohu obrazovky na chvilku objeví jeho miniatura. Klepnutím na miniaturu snímek obrazovky otevřete, přejetím prstem doleva miniaturu zavřete.

By Sisco

Similar articles

  • Co dělá Ctrl Alt?

    Lze říci, že při použití této klávesové zkratky dojde k přerušení probíhající operace. Během okamžiku před spuštěním počítače (před spuštěním operačního systému) nebo v systémech DOS, Windows 3.0 a raných verzích Windows nebo OS/2 se tímto způsobem restartuje počítač.

  • Jak zapnout klávesnici na notebooku HP?

    Pokud má váš notebook podsvícenou klávesnici, můžete ji zapnout nebo vypnout stisknutím klávesy F5 nebo F4. Může být nutné současně stisknout funkční klávesu.

  • Co delat kdyz si iPhone dělá co chce?

    Ujistěte se, že je obrazovka čistá, bez nečistot nebo kapek vody, a pokud je obrazovka příliš citlivá, restartujte zařízení. Kryty a chrániče obrazovky by měly být odstraněny.

  • Jak se dělá grafika?

    K tvorbě grafiky nemusíte používat žádný program. Existují online editory, které vytvářejí jednoduchou grafiku. Jedním z nejlepších způsobů, jak vytvořit jednoduchou grafiku, je aplikace Canva. Základní verze aplikace Canva je zdarma.

  • Jak skenovat na notebooku?
  • Co dělá SSD disk?
  • Co dělá adware?
  • Co dělá ping?
Kam se ukládají snímky obrazovky? :: Kam se ukládá Print Screen Windows 7?
Užitečné odkazy