Domovská stránka > J > Jak Otevřít Správce Disku?

Jak otevřít Správce disku?

Jak spustit nástroj Správa disků

Také jej můžeme spustit například klepnutím pravým tlačítkem na ikonu "Tento počítač" a v kontextovém menu vybereme položku "Spravovat". (Pro úspěšné spuštění ale musíme mít práva administrátora.) Vybereme položku "Správa disků" a v prostřední části se zobrazí veškeré dostupné disky.

Přečtěte si více

Související článek

Jak udělat defragmentaci disku?

Nabídka Start se nachází v levém dolním rohu obrazovky. Klepněte na disk. Vlastnosti naleznete v rozevíracím poli. Tlačítko Defragmentace najdete na kartě Nástroje.

A další otázka, jak formatovat windows 7?

V Ovládacích panelech vyberte ovládací Panel > systém a zabezpečení > Nástroje pro správua potom poklikejte na Správa počítače. V levém podokně v části úložištěvyberte Správa disků. Klikněte pravým tlačítkem na svazek, který chcete formátovat, a vyberte Formát.
Můžete se také zeptat, jak přiradit disk?
Inicializaci nového disku můžeme provést ve: Správa disků. Klikněte pravým tlačítkem myši na "Tento počítač" a v rozbaleném menu klikněte na položku "Spravovat". Otevřelo se Vám okno "Správa počítače". Zde klikněte v levé nabídce "Úložiště" a dále na "Správa disků".

A jak zobrazit harddisk?

Spuštění nástroje Správa disků

Nástroj pro správu disků spustíme nejrychleji tak, že klikneme pravým tlačítkem myši na nabídku Start a zvolíme příkaz Správa disků. V našem případě máme v počítači jediný fyzický disk (kdyby jich bylo více, tak bychom je viděli v řádcích pod sebou) rozdělený na tři oddíly.
A další otázka, jak nastavit disk?
Zde je postup:
  1. Pravým tlačítkem myši klikněte na nepřiřazenou oblast a pak vyberte volbu "Rozšířit svazek"
  2. Spustí se nám Průvodce rozšířením svazku . Z tabulky "K dispozici" přidejte svazek do tabulky "Vybrané" a pak nastavte kapacitu, o kterou se má svazek rozšířit.
  3. Nyní máme kapacitu disku rozšířenou na celý disk.

Související článek

Jak změnit písmeno Google disku?

Pokud se vám písmeno jednotky nelíbí, vyberte z kontextové nabídky možnost Změnit písmeno jednotky a cestu. V zobrazeném okně klepněte na tlačítko Změnit, přiřaďte disku nové písmeno jednotky a volbu potvrďte klepnutím na tlačítko OK.

Jak iniciovat disk?

Klikněte pravým tlačítkem myši na Neinicializováno a zvolte možnost Inicializovat. Po inicializaci se vám disk už zobrazí přímo ve složce Tento počítač a po naformátování jej můžete začít využívat dle své libosti.
Jak pridat disk?
Pokud již v pc máte starý pevný disk, pak bude přišroubován takto. Stačí tedy povolit křížovým šroubovákem tyto 2 šroubky z jedné strany a také další dva z druhé. Disk vysuňte, zasuňte na stejné místo nový a zapojte napájení – SATA a datový kabel (modrý), který také zapojte do základní desky.

Jak se dělá defragmentace disku?

Defragmentace počítače s Windows 10
  1. Na hlavním panelu vyberte vyhledávací panel a zadejte defrag.
  2. Vyberte Defragmentace a optimalizace jednotek.
  3. Vyberte diskovou jednotku, kterou chcete optimalizovat.
  4. Vyberte tlačítko optimalizovat .
Jak rozdělit disk Windows 7?
Pravým tlačítkem myši klikněte »Start« a vyberte volbu »Správa disků«. Otevře se Správce disků, kde můžeme vidět všechny připojené disky a vytvořené oddíly pevných disků. Klikněte pravým tlačítkem na svazek, který chcete rozdělit a z kontextové nabídky zvolte »Zmenšit svazek...«.

Jak naformátovat disk před instalaci Windows 7?

Před čistou instalací není pořeba disk formátovat! Odstranit oddíly (pokud tam nějaké jsou) jde až při té čisté instalaci. Instalační průvodce si sám rozdělí disk a zformátuje jednotlivé oddíly na disku, stačí zvolit instalovat do volného místa na disku.

By Domini

Similar articles

  • Jak otevřít APK soubor?

    Když chcete nainstalovat něco mimo Obchod Play, všimnete si pouze souborů APK. Je to podobné jako u souborů pro počítač se systémem Windows. Po stažení aplikace je k dispozici soubor s příponou. Můžete s ním pracovat pomocí aplikace.

  • Co je obraz disku?

    Obraz disku je soubor nebo několik souborů, které obsahují přesnou kopii pevného disku, ze kterého byl obraz vytvořen, včetně operačního systému (pokud existuje), nainstalovaných programů, uživatelských nastavení a dat na disku, ze kterého obraz pochází.

  • Jak Spustit Windows 10 jako správce?

    Standardní cesta pro většinu uživatelů Windows 10 vede přes nabídku Start. Pokud chcete kliknout pravým tlačítkem myši na program, který chcete spravovat, klikněte zde.

  • Jak otevřít soubor ve formátu XML?

    Doporučujeme používat stabilní a výkonný textový editor. Standardní poznámkový blok by měl stačit. Pro zkušenější uživatele je možné použít jEdit. Lze použít i textové editory.

  • Jak otevřít soubor MKV?
  • Co je bitová kopie disku?
  • Jak se dělá defragmentace disku?
  • Jak otevřít DVD?
Jak naformátovat externí disk Windows 7? :: Co znamená zkopírovat do schránky?
Užitečné odkazy