Domovská stránka > C > Co Je To Schránka Ve Windows?

Co je to schránka ve Windows?

Schránka (anglicky clipboard) je v informatice prvek aplikace nebo shellu, který uživateli umožňuje v rámci jednoho programu (schránka aplikace) nebo mezi programy (schránka shellu) pohodlným způsobem přenášet data.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Někdo se také může ptát, jak vyčistit schránku windows?

Vymazání schránky
  1. Na kartě Domů klikněte ve skupině Schránka na ikonu pro otevření dialogového okna Schránka.
  2. Schránka podokno úloh na levé straně tabulky a zobrazí všechny klipy ve schránce.
  3. Pokud chcete vymazat celou schránku, klikněte na tlačítko Vymazat vše.
Následně, kde je clipboard?
Spustíte ho přes nabídku Start --> Programy --> Příslušenství --> Prohlížeč schránky. Nebo v příkazové řádce zadejte příkaz clipbrd. Najdete ho jen za předpokladu, že je tato pomůcka nainstalována.

Jak se dostat do schránky?

Pokud se chcete dostat do historie schránky, stiskněte Windows klávesa s logem + V. Z historie schránky můžete často používané položky vložit a připnout tak, že vyberete jednotlivé položky z nabídky schránky.
Když to vezmeme v úvahu, jak zobrazit historii kopírování?
Použití historie schránky

Funkci spustíte velmi jednoduše. Text nebo obrázky zkopírujete běžnou klávesovou zkratkou ctrl+c. Pro vyvolání historie kopírování použijte namísto ctrl+v zkratku Win+v. Ta otevře přehled naposledy kopírovaného obsahu a možnost jej vložit, připnout či vymazat z historie.

Související článek

Kolik GB má Windows 11?

K dispozici jsou 4 gigabajty.

Pokud jde o toto, jak kopírovat ze schránky?

Poznámka: Můžete stále jednoduše vyjímat, kopírovat a vkládat data způsobem, jakým jste zvyklí, a to pomocí tlačítek na pásu karet nebo klávesových zkratek CTRL+X (Vyjmout), CTRL+C (Kopírovat) nebo CTRL+V (Vložit).
Následně, jak vymazat ctrl c?
Používání schránky Windows
  1. schránku otevřeme pomocí zkratky WIN + V;
  2. ukládá se do ní vše, co uchopíme: pomocí CTRL + C;
  3. vložíme do finálního dokumentu kliknutím na položku;
  4. položku odstraníme či připneme výběrem Odstranit či Připnout z menu pod třemi tečkami vpravo nahoře u položky.

Jak zapnout Ctrl C?

Písmena C a V můžeš otestovat například v aplikaci Word a tlačítko Ctrl otestuj stisknutím tlačítek Ctrl + Alt + Delete, po kterém by se ti měla zobrazit obrazovka s volbou Správce úloh, Zamknutí obrazovky a dalších možností.
A jak najít schránku v mobilu?
Kde se nachází schránka? Schránka je umístěna v RAM a RAM, jak víme, je součástí systému, který obsahuje různé informace, včetně programového kódu, mezilehlých dat atd. Nejjednodušší způsob, jak vymazat schránku v telefonu se systémem Android, je zkopírovat jiná data nebo restartovat zařízení.

Navíc, kde najdu zkopírovaný text?

Třetí ikona z prava (vedle špendliku) skrývá veškeré zkopírované texty. Tam naleznete ten váš zkopírovaný. Kliknutím na něj jej vetknete do rozepsané zprávy ve WhatsAppu. Tato klávesnice SwiftKey nabízí mnohem více možností nastavení a přizpůsobení vašim potřebám než předinstalovaná klávesnice od Google „Gboard".

By Wynne

Similar articles

Co znamená zkopírovat do schránky? :: Jak vycistit mikrofon u Samsungu?
Užitečné odkazy