Domovská stránka > K > Kde Je Na Macbook Delete?

Kde je na Macbook Delete?

Chybějící Delete

Můžete nalézt pouze klávesu Backspace, která však maže text v opačném směru. Pokud klávesu Delete postrádáte, stačí v kombinaci s klávesou Backspace držet i klávesu Fn a Delete je na světě. To platí pouze pro text, pro mazání souborů pak existuje kombinace Cmd a Backspace .

Přečtěte si více

Související článek

Kde je na klávesnici Delete?

Oblast systémových kláves obsahuje klávesu Delete. Její zkratka je Del. Klávesa Backspace slouží k odstranění znaku z pozice před pohybem myši.

Co je Backspace na klávesnici?

Backspace (␈) je klávesa na počítačové klávesnici. Najdete ji napravo nahoře blízko největší klávesy Enter. Má jednoznačné použití, používá se pro mazání textu před kurzorem.
Navíc, jak zadat na klávesnici?
Mnoho znaků jde přitom napsat několika způsoby. Tři základní přístupy jsou psaní pomocí kombinace Alt + Ctrl + "nějaká klávesa", Shift + "nějaká klávesa" a Alt + "nějaké číslo". Poslední jmenovaný způsob se nazývá ASCII, což je prapůvodní znakový kód, který má své uplatnění především u klávesnic s numerickou částí.

Kde je klávesa Home?

Klávesa Home je klávesa běžně se nacházející na počítačových klávesnicích. Tato klávesa funguje zcela opačně než „klávesa End".
Kde je klávesa return na Macu?
Ekvivalenty kláves Windows na klávesnici Macu

Backspace nebo Delete: Stiskněte Delete. Enter nebo ⏎: Stiskněte Return.

Související článek

Co je MacBook Air?

Apple MacBook Air 13 Grey MGN63ZE/A je stylový notebook s 33,8cm (13,3) displejem.

Když to vezmeme v úvahu, kde je na macbooku ctrl?

Klíčovým rozdílem je speciální klávesa Command (nebo Cmd), která se na počítačích s Windows vůbec nevyskytuje. Pokud však k libovolnému MacBooku připojíte klávesnici určenou pro platformu Windows, místo klávesy Command používejte klávesu s logem Windows.
Co je to delete?
Klávesa Delete (anglicky odstranit) se nachází na počítačové klávesnici v oblasti systémových kláves. Značí se zkratkou Del. Slouží k vymazání znaku na pozici kurzoru během psaní, na rozdíl od klávesy Backspace, která maže znak na pozici před kurzorem.

Jak se píše na klávesnici &?

Samozřejmě i & lze napsat pomocí ASCII kódů a nakonec to pro některé může být jednodušší. Stačí podržet levý alt a na numerické klávesnici vyťukat kód 38 a Alt pustit.
Pokud jde o toto, jak psát +-?
Setkat se můžete často také se symbolem plus mínus „±", který na klávesnici také nenaleznete a je třeba jej psát pomocí klávesové zkratky Alt+0247.

A další otázka, jak se dělá na klávesnici zavináč?

Znak @ má v ASCII tabulce i kódování Unicode kód 64 (U+0040). Na české počítačové klávesnici jej lze obvykle vyprodukovat kombinací AltGr+V nebo AltGr+ě. V operačním systému Microsoft Windows lze znak zapsat také podržením levého Altu a postupným mačkáním číslic 6 a 4 nebo kombinací kláves Ctrl+Alt+V.

By Bobseine Corton

Similar articles

Jak odemknout klávesnici na PC? :: Jak vypnout na klávesnici Caps Lock?
Užitečné odkazy