Domovská stránka > C > Co To Je Molekula?

Co to je molekula?

Molekula je nejmenší částice látky, která má všechny fyzikální a chemické vlastnosti dané látky. Molekuly se skládají ze dvou nebo více atomů. Atomy tvořící molekulu mohou být stejné (např. molekula kyslíku má dva atomy kyslíku, O2) nebo různé (molekula vody má dva atomy vodíku a jeden atom kyslíku, H2O).

Přečtěte si více

Co je ve fyzice FG?

Velikost gravitační síly Fg, kterou Země přitahuje těleso, dostaneme, když hmotnost tělesa m násobíme gravitačním zrychlením g.
Jakou silou přitahuje Země těleso o hmotnosti 100 g?
POZORUJEME že, čokoládu o hmotnosti 100 g přitahuje Země silou o velikosti 1 N, dvě čokolády silou 2 N, mouku silou 10 N, dvě mouky silou 20 N. Gravitační síla, kterou přitahuje Země těleso (značíme Fg), je tolikrát větší, kolikrát větší je hmotnost tělesa. Nebo-li velikost síly Fg je přímo úměrná hmotnosti tělesa m.

Co to je veličina?

Veličina je vlastnost jevu, tělesa nebo látky, mající velikost, kterou lze vyjádřit číslem a referencí. Je to tedy pojem používaný pro kvantitativní a kvalitativní popis reality.
V jakých jednotkách je g?
Gram (značka g) je definován jako jedna tisícina kilogramu. Dnes se často využívá jako jednotka pro vážení přísad při vaření a nákupu potravin. Cena pro potraviny prodávané v menším množství než jeden kilogram bývá běžně uváděna jako cena za 100 g.

Co je ve fyzice C?

v soustavě SI je ℃ (též psáno jako °C) značka vedlejší jednotky teploty – stupeň Celsia.
Co vyjadřuje Avogadrova konstanta?
Avogadrova konstanta nebo Avogadrovo číslo udává počet částic odpovídající jednomu molu. Před redefinicí jednotek SI v r. 2019 byla definována jako počet atomů ve 12 g čistého izotopu uhlíku 12C.

Lidé se také ptají, jaký význam má gravitační konstanta pro velikost gravitační síly?

V Newtonově gravitačním zákonu vystupuje gravitační konstanta G, která převádí jednotky hmotnosti těles a vzdálenosti mezi nimi na jednotky síly, kterou se obě tělesa přitahují.
Někdo se také může ptát, jak se počítá elektrolýza?
Elektrický náboj, který prošel kapalinou během elektrolýzy do zdroje, je roven absolutní hodnotě elektrického náboje elektronů dodaných zdrojem do katody či odvedených z anody do zdroje.

Co je to rozkladné napětí?

Při malém napětí vznikne nepatrný proud, který za krátkou dobu opět zanikne. Při pomalém zvětšování napětí se tento jev opakuje, dokud nepřekročíme tzv. rozkladné napětí (viz obr. 99b).

By Eph Albang

Jak vzniká kov? :: Jakou hodnotu má konstanta G?
Užitečné odkazy