Domovská stránka > C > Co Je To 0?

Co je to 0?

Číslo nula ve významu matematického prázdna, prostého nic. Číslo 0 na číselné ose odděluje záporná čísla od kladných. V teorii množin je nula velikost (kardinalita) prázdné množiny. Číslice nula, znak používaný v pozičních číselných soustavách pro označení nepoužitého řádu při zápisu čísla.

Přečtěte si více

Jaké je nejmenší přirozené číslo?

Kdo je nejmenší přirozené číslo? - Nejmenší přirozené číslo je 1, nulu nepovažujeme za přirozené číslo.
Co to je množina?
Množina je soubor objektů, chápaný jako celek. Objekty množiny se nazývají prvky množiny. Charakterizující vlastnost množiny je, že je jednoznačně určena svými prvky (ale nevšímá si jejich pořadí ani žádné další struktury). Množina, neobsahující žádné prvky se nazývá prázdná množina.

Pokud jde o toto, jak se značí celá čísla?

Celá čísla je množina, která obsahuje čísla, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, Množinu obvykle značíme písmenem Z, se zdvojenou prostřední čárou: ℤ, z německého „Zahlen" (čísla). Celá čísla je nekonečná a spočetná množina.
Co je Peanova množina?
Nejprve axiomaticky definujeme tzv. Peanovu množinu a potom ukážeme, že tato množina je univerzálním modelem množiny všech přirozených čísel. Axiomy Peanovy množiny P : (A1) Ke každému prvku x množiny P existuje jeho následovník, který budeme označovat x\ .

Pokud jde o toto, co to je racionální?

Racionalita (z lat. ratio, rozum a rationalis, rozumný) je rozumnost či rozumovost, schopnost myslet, rozhodovat se a jednat na základě rozvahy, případně rozumných účelů a cílů, které lze obhájit důvody.
A další otázka, jak se násobí celá čísla?
Násobení a dělení celých čísel

Pro násobení celých čísel platí tato pravidla: násobíme-li dvě kladná čísla, výsledek je kladný, násobíme-li dvě záporná čísla, výsledek je kladný, násobíme-li číslo kladné číslem záporným nebo naopak, výsledek je záporný.

Jak Nasobit s desetinnou čárkou?

Násobení desetinných čísel můžeme udělat následovně: 1) Obě čísla vynásobíme, jako kdyby desetinnou čárku vůbec neměla. 2) Do výsledku umístíme desetinnou čárku tak, aby měl výsledek tolik desetinných míst jako oba činitelé dohromady. Tento postup odpovídá násobení a následnému dělení mocninami desítky.
Jak se násobí zlomek?
Při násobení zlomků tedy prostě vynásobíme čitatele prvního zlomku a čitatele druhého zlomku a dostaneme výsledný čitatel, podobně pro jmenovatele: a b ⋅ c d = a ⋅ c b ⋅ d \frac{a}{b}\cdot \frac{c}{d} = \frac{a\cdot c}{b\cdot d} ba⋅dc=b⋅da⋅c.

Jak se počítají množiny?

Množina je soubor prvků.
...
Množiny: pojmy a značení
ZnačeníPojemKomentář
x ∈ A x \in A x∈Apatří do množinyprvky x x x patří do množiny A A A
A ∩ B A \cap B A∩Bprůnikprvky, které patří do obou množin A , B A, B A,B
A ∪ B A \cup B A∪Bsjednoceníprvky, které patří alespoň do jedné z množin A , B A, B A,B

By Mizuki Choe

Co dělá ransomware? :: Jak Znacime racionalni cisla?
Užitečné odkazy