Domovská stránka > C > Co To Je Celé Číslo?

Co to je celé číslo?

Celá čísla jsou čísla, která nemají desetinnou část. Množina celých čísel obsahuje čísla přirozená (celá a kladná čísla), čísla opačná k přirozeným číslům (celá a záporná čísla) a nulu. Celá čísla dělíme na sudá a lichá.

Přečtěte si více

Související článek

Co je největší číslo na světě?

Synovec slavného amerického matematika Edwarda Kasnera vymyslel termín "Gool" pro číslo 10100, tedy jedničku se sto nulami. Termín googolplex zavedl Kasner a můžeme si ho představit jako jedničku s nulami.

Pokud jde o toto, co to je záporné číslo?

Záporné číslo je takové reálné číslo, které je menší než nula. Kladné číslo je takové reálné číslo, které je větší než nula. Nezáporné číslo je číslo buď kladné nebo nula. Nekladné číslo je číslo buď záporné nebo nula.
Můžete se také zeptat, jaké číslo je větší?
Symboly větší než a menší než mohou být použité k porovnávání čísel a výrazů. Symbol větší než je >. Tedy, 9>7 čteme jako „9 je větší než 7".

Jaké je nejmenší přirozeně číslo?

Kdo je nejmenší přirozené číslo? - Nejmenší přirozené číslo je 1, nulu nepovažujeme za přirozené číslo.
Jak se počítají celá čísla?
Čísla s různými znaménky sečteme tak, že hodnota součtu se rovná rozdílu obou čísel a připíšeme znaménko čísla s větší absolutní hodnotou . Sčítáme–li více kladných a záporných sčítanců, použijeme záměny sčítanců tak, že nejdříve sečteme kladné sčítance a zvlášť záporné sčítance a potom sečteme tyto dva součty.

Související článek

Jak zjistit číslo portu?

Po stisknutí kláves Windows + R klikněte na tlačítko OK. Můžete zadat číslo portu i adresu telnetu.

A další otázka, co to je celá?

Cela může být: vězeňská cela – místnost k ubytování vězňů klášterní cela – obytná místnost řeholníka nebo řeholnice v klášteře.
Jak se Znaci Zaporna cisla?
Absolutní hodnotu čísla x x x značíme pomocí svislých čar: ∣ x ∣ |x| ∣x∣. Pro kladné x x x je ∣ x ∣ = x |x|=x ∣x∣=x, pro záporné x x x je ∣ x ∣ = − x |x| = -x ∣x∣=−x. Příklady: ∣ 5 ∣ = 5 |5| = 5 ∣5∣=5.

Kde se používají záporná čísla?

Záporná čísla se používají k popisu hodnot na stupnici pod nulou, například Celsia a Fahrenheita stupnice teploty. Zákony aritmetiky pro záporná čísla zajišťují, že se myšlenka zdravého rozumu opaku odráží v aritmetice.
Někdo se také může ptát, jak udělat ze záporného čísla kladné?
Vynásobením mínus 1 převedete záporné číslo na kladné

Pokud máte sloupec plný čísel a chcete rychle získat čísla, kde byla negativa převedena na kladná čísla, snadno to provedete vynásobením těchto záporných hodnot -1.

Kde se setkáváme s desetinnými čísly?

S desetinnými čísly se setkáváme například při nákupech - rohlík stojí 1,90Kč, celozrnná houska 4,50Kč, linkovaný sešit 13,50Kč, a tak dále. Desetinná čísla jsou čísla zapsaná pomocí číslic a desetinné čárky. Mají celou část, desetinnou čárku a desetinnou část.

By Aloin

Similar articles

Jaká čísla jsou z? :: Jak přenést data z Android na iPhone?
Užitečné odkazy