Domovská stránka > C > Co Znamenají Tlačítka Na Klávesnici?

Co znamenají tlačítka na klávesnici?

Navigační klávesy: Tyto klávesy se používají k pohybu po dokumentech, webových stránkách nebo při úpravě textu. Patří sem klávesy se šipkami a klávesy Home, End, Page Up, Page Down, Delete a Insert. Numerická klávesnice: Numerická klávesnice je praktická, když potřebujete rychle zadávat čísla.

Přečtěte si více

Související článek

Jak aktivovat klávesnici?

Přejděte na úvodní obrazovku a vyberte nastavení.

Kolik je na klávesnici kláves?

Tato klávesnice má celkem 104 kláves. Dále se budeme věnovat pouze tomuto typu. Rozložení kláves na klávesnici je možné rozdělit do několika skupin: pole znakových kláves - obsahuje klávesy jednotlivých znaků abecedy.
Kde je klávesa?
Je-li na klávesnici přítomna (například u klávesnic od firem Apple nebo Sun Microsystems nebývá), bývá pod blokem písmen, a to dokonce dvakrát. Klávesa Windows slouží v systému Windows k zobrazení nabídky Start, případně může být použita v kombinaci s jinými klávesami jako modifikační klávesa.

Jak ovladat PC klávesnici?

Podržíte-li klávesu Windows a zároveň stisknete klávesu E, dojde ke spuštění Průzkumníka Windows, do něhož se načte složka Tento počítač. Pro zobrazení nápovědy k systému Windows vám poslouží zkratka Win + F1. 3Klávesa umožňuje i rychlou práci s okny.
Jak se nazývají klávesy F1 až F12?
Sem patří horní řada standardních funkčních kláves (F1–F12).

Související článek

Jak zapnout klávesnici na notebooku HP?

Pokud má váš notebook podsvícenou klávesnici, můžete ji zapnout nebo vypnout stisknutím klávesy F5 nebo F4. Může být nutné současně stisknout funkční klávesu.

Co dělá klávesa F3?

F3. Stisknutím F3 zahájíte vyhledávání textu v aktivním souboru, programu či v internetovém prohlížeči. Umožní vám tedy najít to, co potřebujete, mnohem rychleji a pohodlněji.
Jak zadat na klávesnici?
Mnoho znaků jde přitom napsat několika způsoby. Tři základní přístupy jsou psaní pomocí kombinace Alt + Ctrl + "nějaká klávesa", Shift + "nějaká klávesa" a Alt + "nějaké číslo". Poslední jmenovaný způsob se nazývá ASCII, což je prapůvodní znakový kód, který má své uplatnění především u klávesnic s numerickou částí.

A co je to qwertz klávesnice?

Rozložení kláves QWERTZ vzniklo prohozením umístění znaků Z a Y v německy mluvících zemích již v 19. století. Důvodem k tomu nejspíše byl četnější výskyt Z v německém textu.
Jak vybrat klávesnici Alza?
Nejste-li zvyklí psát poslepu, zaměřte se také, zdá má klávesnice české popisky kláves. Některé modely, ač jsou QWERTZ, mohou mít nezinárodní nebo cizojazyčné popisky, tak ať nejste po rozbalení nepříjemně překvapeni. Klávesnice se liší také velikostí kláves.

Kde je Shift?

KDE SHIFT NAJDETE

Na klávesnici se nachází hned dvakrát, a to vlevo dole pod tlačítkem Caps Lock a vpravo dole pod tlačítkem Enter. Důvodem proč je na klávesnici hned dvakrát je, že člověk píšící všemi deseti potřebuje mít možnost stisknout tuto klávesu pohodlně zvlášť levou i pravou rukou.

By Yim

Similar articles

Jak zapnout F3? :: Co je TMUS?
Užitečné odkazy