Domovská stránka > J > Jak Se Dostat Do Domaci Sítě?

Jak se dostat do domaci sítě?

K vytvoření WiFi sítě se používají buď WiFi routery nebo zařízení zvaná (multifunkční) Access Point (AP). Jejich připojení k síti a zprovoznění je stejné jako v případě obyčejného routeru: stačí je připojit jedním ethernetovým kabelem přímo k internetové přípojce nebo ke stávajícímu routeru.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se dostat do stareho telefonu?

Pokud se přihlásíte ke svému účtu ve webovém prohlížeči na jakémkoli počítači nebo zařízení, budete moci používat správce zařízení. Po výběru zařízení z nabídky počkejte, až bude nalezeno jeho umístění.

Někdo se také může ptát, kdo je na mě wi-fi?

Aplikace WiFi Inspector pro Android umožňuje zjistit, kdo je v danou chvíli připojen k WiFi, kolik takových je a také zjistí podrobnosti o jejich zařízení. Aplikace je zdarma a výborně funguje i na starších přístrojích s Android OS 2.3 a vyšší. Informace, které aplikace zjistí se mohou využít různým způsobem.
Následně, jak zvýšit zabezpečení wi-fi?
V administraci svého routeru se proklikněte k sekci šifrování a změňte ho na WPA nebo ideálně na WPA2. Šifrování typu WPA2 vám zajistí, že se k vaší Wi-Fi síti nedostane nikdo bez znalosti hesla. Dejte si záležet a zvolte co nejsložitější heslo.

Následně, jak zjistit vytížení wi-fi?

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak to zjistit ve Windows, je využít Wireless Network Watcher. Stáhněte si tento program, rozbalte ho a spusťte. Po spuštění okamžitě začne se skenováním vaší sítě. Vlevo dole vidíte nápis Scanning.
Navíc, jak zaheslovat internet?
Vyhledejte sekci Wireless (WiFi, WLAN), Security a vyhledejte položku WPA/WPA2. Toto WPA zaškrtněte a vyplňte v políčku password vaše heslo do WiFi sítě. Heslo by mělo obsahovat minimálně 8 znaků. Pak už jen stačí uložit nastavení a restartovat router.

Související článek

Jak se dostat do Windows 8 když jsem zapomněl heslo?

Chcete-li se nabourat do účtu a odstranit heslo, musíte použít možnost Vymazat. Při spuštění systému Windows nemusíte zadávat heslo k účtu a můžete si nastavit nové v Ovládacích panelech nebo v novém rozhraní Windows 8UI.

Když to vezmeme v úvahu, jak na verejnou ip?

V nastavení routeru si najdete záložku DHCP. Všimněte si možností Start IP Address a End IP Address. To je rozmezí IP adres, které přiděluje DHCP server. Pokud chcete, aby se vaše IP adresa neměnila, musíte si buď nastavit statickou IP adresu nebo nastavit rezervaci v DHCP.
A jak zjistit připojená zařízení v síti?
IP adresu může ukázat třeba obslužný software, ale nejjednodušší je podívat se do administrace routeru na všechna připojená zařízení. Další možností je použít aplikaci na skenování IP adres. Například Advanced IP Scanner, který projede celou lokální síť a vypíše všechna připojená zařízení.

A další otázka, jak vyhodit lidi z wi-fi?

Nejsnazší v provedení je to, že změníte heslo vaší Wi-Fi (tedy heslo co se nastavuje v routeru a slouží pro připojení k Wi-Fi). Tím dojde k odpojení všech zařízení . Ale také to znamená. že všichni budou muset dostat a zadat nové heslo.
Můžete se také zeptat, jak sledovat provoz na wi-fi?
Nejspolehlivějším způsobem je samozřejmě navštívit rozhraní routeru či modemu a v jeho rozhraní se podívat, která zařízení jsou připojena. Ne vždy je to však možné či pohodlné – nemusíme znát heslo do rozhraní modemu nebo nejsme tak pokročilí uživatelé, abychom věděli, kde přesně hledat.

Lidé se také ptají, jak zajistit wi-fi?

Jako podstatně elegantnější řešení se jeví využití zesilovačů signálu, zvaných také opakovače či extendery. Při jejich využití už nemusíte přemýšlet, kam v domácnosti umístit často nevzhledný modem s Wi-Fi routerem a přívodním kabelem, ale můžete jej nechat někde stranou, kde nebude na očích.

By Stromberg

Similar articles

Kdy je důležité mít antivirový program? :: Jak dlouho vydrzi baterie iPhone 8?
Užitečné odkazy