Domovská stránka > C > Co Je To Hdd A Ssd?

Co je to HDD a SSD?

Solid-state drive (zkratka SSD) je typ datového media pro osobní počítače - tzv. pevný disk, který na rozdíl od magnetických pevných disků neobsahuje pohyblivé mechanické části a má mnohem nižší spotřebu elektrické energie.

Přečtěte si více

Navíc, kde je pevný disk?

Disk, složený z pevných kotoučů - ploten - se v počítači ukrývá uvnitř pevného kovového krytu, který ho chrání před vnějšími škodlivými vlivy, v bezprostředním okolí disku se pak nachází důležité rozhraní, zajišťující napájení disku a jeho interakci se zbytkem počítače.
Lidé se také ptají, jak funguje pevný disk?
Uvnitř každého disku se nachází kovové nebo skleněné plotny pokryté tenkou magneticky měkkou vrstvou. Nad každou plotnou se vznáší magnetická čtecí hlava, která zajišťuje samotné čtení a zápis z pevného disku. Data jsou na disku uložena zmagnetováním míst, jež se provádí pomocí cívky čtecí hlavy a elektrického proudu.

Následně, co je lepší ssd nebo hdd?

Jednotky SSD poskytují rychlejší časy načítání her, aplikací a filmů. Díky technologii, kterou používají, jsou SSD disky lehčí a lépe odolávají pohybu a pádu. Jednotky SSD navíc spotřebovávají méně energie, což počítačům umožňuje chladnější provoz. SSD jsou novější technologie, a proto jsou dražší než HDD.
Lidé se také ptají, co je to magneticky pevný disk?
Magnetický pevný disk ukládá data na kotouč pokrytý magnetickou vrstvou. Data spravuje pomocí mechanických čtecích hlaviček, které se pohybují nad povrchem magnetického disku. Jedná se o technologii vyvíjenou už od roku 1956 a to je hlavní důvod, proč je u tohoto disku nejlepší cena na 1GB uložených dat.

Jak pracovat s SSD?

Dodaný SSD disk dáte do krabičky a pomocí software na něj necháte překopírovat obsah systémového disku. Pak disk vyjmete a nahradíte jím disk původní. Dodávanou USB krabičku pak můžete klidně osadit starým diskem 2,5" a používat jako běžný externí disk!
A jaký disk na hry?
Z HDD doporučuji WD PRO s velkým uložištěm a rychlým zápisem i čtením. Z rychlejších SSD disků vyhrál Samsung 860 EVO 1TB, který má i dlouhou životnost. Zájemcům můžeme nabídnout také výběr externích HDD a SSD disků, které se hodí na cesty, do práce a škol.

Následně, jak vypadá pevný disk?

Data jsou na pevném disku uložena v podobě magnetického záznamu. Disk tvoří kovové nebo keramické desky – tzv. plotny, pokryté tenkou magneticky tvrdší vrstvou (viz hysterezní křivka). Hustota datového záznamu se udává jako počet bitů na měrnou jednotku plochy disku (bitů/palec², bitů/mm²).
Lidé se také ptají, jak pridat disk?
Pokud již v pc máte starý pevný disk, pak bude přišroubován takto. Stačí tedy povolit křížovým šroubovákem tyto 2 šroubky z jedné strany a také další dva z druhé. Disk vysuňte, zasuňte na stejné místo nový a zapojte napájení – SATA a datový kabel (modrý), který také zapojte do základní desky.

Jak zprovoznit HDD?

Připojení kabelu SATA k pevným diskům

Rozhraní SATA má jednoduché klíčované kabely, tzn. dají se k disku a základní desce připojit pouze jedním způsobem. Dalším krokem tedy je připojení jednoho konce kabelu SATA k pevnému disku a druhého konce kabelu SATA k základní desce.

By Leela Virginia

Jak funguje externí disk? :: Jaký mám disk v PC?
Užitečné odkazy