Domovská stránka > J > Jaká Je Reálná Rychlost Internetu?

Jaká je reálná rychlost internetu?

Jaká je optimální rychlost internetu pro různé činnosti?
ČinnostMin. rychlost stahováníMaximální ping
surfování po internetu15 Mb/s
komunikace s přáteli10 Mb/s
čtení zpráv a novinek5 Mb/s
videohovory/streamování obrazovky15 Mb/s50 ms

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit realnou rychlost internetu?

Pomocí speedmetru můžete změřit rychlost internetu ve vaší domácnosti. Test ping ukazuje rychlost připojení mezi dvěma zařízeními.

Když to vezmeme v úvahu, jaká je rychlost 4g?

Obecně se dá říct, že průměrná rychlost 4G LTE internetu se pohybuje okolo 25 Mb/s. U vyspělejšího 4G LTE+ je to 100-300 Mb/s v závislosti na typu telefonu a dostupných frekvencí.
Když to vezmeme v úvahu, jaká rychlost internetu v mobilu je dostačující?
256 kbit/s - pro prohlížení jednoduchých stránek nebo posílání e-mailů bez velkých příloh. 600 kbit/s - pro telefonování přes Skype. 3 Mbit/s - pro sledování on-line videa ve vysoké (HD) kvalitě

Na co stačí 10mb s?

S narůstající rychlostí stahování se samozřejmě zvyšuje i rychlost nahrávání, tak i cena. Jako příklad se podívejme na stažení 50 GB souboru (např. film v UHD rozlišení). Při použití připojení 10 Mb/s by stahování trvalo 11 hodin nebo i déle.
Můžete se také zeptat, kolik je 10 mb s?
Asi nejlepším příkladem je stahování dat. Spousta uživatelů se totiž se domnívá, že s rychlostí internetu 10 Mb/s mohou stáhnout písničku o velikosti 10 MB za sekundu. Ve skutečnosti to však půjde 8krát pomaleji a stahování souboru bude za ideálních podmínek trvat 8 sekund. Jinými slovy 1 MB = 8 Mb a 1 Mb = 0,125 MB.

Související článek

Jaká jsou v Office 365 sdílená cloudová úložiště?

V aplikaci Microsoft365 můžete snadno ukládat osobní a sdílené pracovní soubory, pracovat s nimi a přistupovat k nim ze všech zařízení. Úpravy v režimu offline se automaticky nahrají při dalším připojení.

Jak zjistit skutečnou rychlost internetu?

Existuje spousta českých i zahraničních webů, které na svých stránkách zdarma nabízí nástroj k měření rychlosti připojení. Z tuzemských webů doporučujeme použít třeba měřiče na serverech rychlost.cz nebo dsl.cz. Ze zahraničních jsou spolehlivé nástroje speedtest.net i speedcheck.org.
Lidé se také ptají, co to je rychlost internetu?
Rychlost připojení vám udává, jaký objem dat jste schopni stáhnout nebo odeslat za jednu sekundu. Pochopitelně čím vyšší rychlost, tím více datově náročných činností může v domácnosti probíhat v jeden okamžik. Na druhou stranu právě rychlost z velké části určuje, na kolik vás internet vyjde.

Jak poznat dobrou rychlost internetu?

Obecně lze doporučit alespoň 5 Mbit/s pro vysoké a 25 Mbit/s pro ultravysoké rozlišení 4K. Pokud je pro vás plynulé video prioritou, rychlost připojení určitě nepodceňujte.
Co je lepší LTE nebo 5G?
LTE je super rychlý internet s maximální rychlostí až 300 Mb/s s více než 99,4% pokrytím populace. 5G je naše nejmodernější síť umožňující rychlosti až 500 Mb/s.

Kolik je rychlost 5G?

Přenosové rychlosti 5G sítí jsou měřitelné až v hodnotách 5,5 Gb/s při stahování a 1,5 Gb/s při nahrávání.

By Keelby

Similar articles

Jak dlouho vydrzi 4G? :: Kdy je dobře vymenit baterii iPhone?
Užitečné odkazy