Domovská stránka > C > Co Patří Do Autorských Práv?

Co patří do autorských práv?

(1) Předmětem práva autorského je dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam (dále jen "dílo").

Přečtěte si více

Související článek

Kam patří procesor počítače?

Centrální procesorová jednotka je mozkem počítače. Centrální procesorová jednotka je mozkem počítače. Integrovaný obvod je umístěn na desce počítače.

Kdy končí autorská práva?

Majetková práva obecně trvají, pokud není v zákoně stanoveno jinak, po dobu autorova života a 70 let po jeho smrti. Bylo-li dílo vytvořeno jako dílo spoluautorů, počítá se doba trvání majetkových práv od smrti spoluautora, který ostatní přežil.
Jak lze autorskými právy disponovat?
Autor je jedinou osobou, která může s majetkovými i osobnostními právy disponovat, proto lze jednoduše uzavřít licenční smlouvu, ve které autor poskytne objednateli uživatelská oprávnění v dohodnutém rozsahu a v níž zároveň udělí objednateli svolení ke změnám díla v dohodnutém rozsahu (omezeném či neomezeném).

Na koho se vztahuje autorský zákon?

Zároveň je zde řešena ochrana autorských práv a jejich kolektivní správa. Druhou, neméně důležitou věcí, je určení, koho se tento zákon týká, což je ošetřeno § 107. Ten říká, že se tento zákon vztahuje na všechna díla a umělecké výkony výkonných umělců uveřejněná občany České republiky, ať byla uveřejněna kdekoli.
Co to jsou autorská práva?
Autorské právo je jen jeden druh duševního vlastnictví. Není to stejné jako ochranná známka, která chrání názvy značek, slogany, loga a další identifikátory zdroje před použitím jinými osobami za určitými účely. Liší se rovněž od patentního zákona, který chrání vynálezy.

Související článek

Co patří do optiky?

Studium podstaty světla a zákonitostí světelných jevů vznikajících při šíření světla a při interakci světla a hmoty. Světelné záření lze studovat v chemii, biologii, medicíně a psychologii. Jedním z nejstarších oborů fyziky je optika a mechanika.

Následně, co vše spadá pod autorskou ochranu?

Autorským zákonem je chráněno jakékoliv dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké. Takovéto dílo musí být jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a musí být vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě. Autorské právo vzniká okamžikem, kdy je dílo vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě.
Co není autorským dílem?
Autorské dílo naopak není námět, myšlenka, postup, princip, metoda, teorie, vzorec, pouhý údaj sám o sobě, denní zpráva, objev nebo statistický graf.

Někdo se také může ptát, co říká autorský zákon?

Autorský zákon definuje dílo

jako dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam.
Jak dlouho trvají majetková autorská práva?
(1) Majetková práva trvají, pokud není dále stanoveno jinak, po dobu autorova života a 70 let po jeho smrti. (2) Bylo-li dílo vytvořeno jako dílo spoluautorů, počítá se doba trvání majetkových práv od smrti spoluautora, který ostatní přežil.

Kdy vzniká autorské právo k dílu?

Autorské právo k dílu vzniká okamžikem, kdy je dílo vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě. Přičemž zničením věci, jejímž prostřednictvím je dílo vyjádřeno, nezaniká autorské právo k dílu.

By Thorbert

Similar articles

Jaký je rozdíl mezi i5 a i7? :: Co přiděluje IP?
Užitečné odkazy