Domovská stránka > C > Co Je To L1?

Co je to l1?

označení leteckého předpisu. první úroveň (level 1; např. u tech. podpory)

Přečtěte si více

Jaká je doporučená barva pro ovladače start vyp?

Doporučenými barvami pro STOP/VYP ovladače jsou BÍLÁ, ŠEDÁ a ČERNÁ, přednostně ČERNÁ. Přípustná je i ČERVENÁ. Nesmí být použita ani ZELENÁ.
Co je krajní vodič?
(Outer conductor) Vodiče, které spojují zdroj proudu se spotřebičem, např. L1, L2 nebo L3 v trojfázové síti, ale ne vodiče, které vycházejí ze středního nebo nulového bodu.

Jakou barvou se označuje fáze?

V ČR je však normou ČSN 33 0166:2002 zavedeno nově přijaté značení kabelů, kde pro označení fázových vodičů je vedle barev černé a hnědé vyhrazena také barva šedá. ČSN 33 0166 ed.
Jak funguje Nulák?
Střed vinutí, tzv. uzel, je vodič N (střední, nulový, lid. nulák), ten se hned u trafa uzemní a je dále veden jako vodič PEN (zeleno/žlutý, ochranný a pracovní zároveň), je na trase ještě několikrát uzemněn a takto dojde až k vašemu elektroměru.

Jak se značí průřez?

Sled průřezů – musí se označit roviny i průřezy písmeny. Vysunuté průřezy – obraz je spojen se základním obrazem čerchovanou čárou. Označují se kružnicí, elipsou a kreslí na jiném místě výkresu. Lze nakreslit do jednoho obrazu, výchozí tvar se kreslí tenkou čerchovanou čárou se dvěma čárkami.
Pokud jde o toto, jak se značí kabely?
8.7.1 České starší značení
  1. K = kabel pro pevné uložení
  2. L = lehká šňůra (pro pohyblivé uložení)
  3. S = střední šňůra.
  4. T = těžká šňůra.
  5. V = vodič pro vysoké napětí (3 nebo 6 kV)

Lidé se také ptají, co je fázový vodič?

► Vodič PEN – vodič, který v sobě sdružuje funkce ochranného a středního vodiče. Je to pracovní vodič, ale funkce ochrany je nadřazena funkci středního vodiče. Proto se na něj vztahují předpisy jako na ochranný vodič. Neodborně a zastarale se mu říká „nulák".
Jakou barvu má kabel n?
N - modrý kabel vodič taky jasné. Zelený zůstane někam na konstrukci světla svítidla - jasné.

Když to vezmeme v úvahu, co je modrý kabel?

Vodítkem mohou být tmavé barvy jako černá, hnědá nebo šedá, které představují fázi, tedy fázový vodič, kterým prochází elektrický proud, a modrý – nulový.

By Vivia

Co vznikne z červené a modré? :: Jakou barvu má zemnící drát?
Užitečné odkazy