Domovská stránka > J > Jak Přehrát Disk Na Pc?

Jak přehrát disk na PC?

Přehrávání CD nebo DVD

Vložte do jednotky disk, který chcete přehrát. Obvykle se disk začne přehrávat automaticky. Pokud ne nebo pokud chcete přehrát už vložený disk, otevřete Windows Media Player a v knihovně přehrávače vyberte v navigačním podokně název disku.

Přečtěte si více

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

A další otázka, co je to blu ray přehrávač?

Blu-ray přehrávač funguje podobně jako klasický DVD přehrávač. Používá však modernější modrý laser, který dokáže přečíst mnohem hustěji zapsaná data. Právě díky tomu se na Blu-ray disky, přestože jsou k nerozeznání od DVD, vejde až pětkrát více informací. Konkrétně až 25 GB dat na jednu vrstvu.
Jak vybrat DVD přehrávač?
Nejlepší DVD a Blu-ray přehrávače
  • Nejlepší celkově Sony UPB-X800. Pro náročné Extrémně výkonný Blue-ray přehrávač s podporou 4K Ultra HD a zvuku Dolby Atmos.
  • Nejlepší cena/kvalita. LG BP450. Zlatý střed. DVD a Blu-ray přehrávač pro středně náročné.
  • Nejlepší levný (do 1 500 Kč) Sony DVP-SR760H. Levný základ.

Jak spustit DVD ve Windows 10?

Pokud chcete přehrávat disky DVD ve Windows 10, přejděte do obchodu Microsoft Store a kupte si aplikaci Windows Přehrávač DVD nebo jinou aplikaci, která přehrává disky DVD. Dostupné jsou i bezplatné DVD přehrávače.
Následně, jak zprovoznit dvd mechaniku?
Pro správnou funkci mechaniky DVD bude třeba nainstalovat ovladače DVD mechaniky i dalších součástí počítače kompatibilní s Windows 10. Ty většinou naleznete na stránkách výrobce.

Související článek

Co dělat když mám plný disk?

Klepnutím na tlačítko Start otevřete nástroj Vyčištění disku. Pokud do vyhledávacího pole zadáte příkaz Vyčištění disku, vyberte ze seznamu výsledků položku Vyčištění disku. Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a poté zvolte OK.

Na čem přehrát CD?

CD přehrávače přehrávají digitální kompaktní disky. Cédéčka bodují zejména kvalitou audio záznamu, cenovou dostupností a skladností. CD přehrávač může fungovat samostatně, nebo jako součást mikro a mini systémů. Specialitou je pak discman – legendární přenosný hudební přehrávač CD.
Lidé se také ptají, jak přehrát video ts?
Pokud si tedy v průzkumníkovi otevřete složku s filmem, pak stačí kliknout na soubor VIDEO_TS. IFO a už to jede. To je jedna varianta. Druhá je taková klasická, spustíte VLC přehrávač.

Jak funguje Blu-ray?

Blu-ray disk má stejné fyzické parametry jako CD či DVD (12 či 8 cm v průměru a tloušťka 1,2 mm), ale rozdíl oproti starším kamarádům tkví v modrém laseru: zatímco červená laserová dioda u běžných CD či DVD přehrávačů využívá laser o vlnové délce 650 nanometrů, modrý laser u Blu-ray přehrávače má pouze 405 nanometrů.
Jakou kapacitu má Blu-ray disk?
Disky umožňují záznam dat s celkovou kapacitou až 25 GB u jednovrstvého disku, 50 GB u dvouvrstvého disku až po 100 GB u oboustranné dvouvrstvé varianty. Díky umístění záznamu 0,1 mm pod povrch je možné vyrobit hybridní disk s DVD i Blu-ray záznamem na jedné straně disku.

Co je to Blu-ray mechanika?

Mechaniky nebo též optické mechaniky jsou zařízení, pomocí kterých lze číst či vytvářet CD, DVD nebo Blu-ray disky. Možnost připojení mechaniky je stejný jako u pevných disků, tedy pomocí IDE nebo SATA. Zcela samostatnou kategorií jsou mechaniky externí, zpravidla kompatibilní s USB 3.0 a 2.0 rozhraním.

By Doolittle

Similar articles

Jak vybrat DVD? :: Jak Aktualizovat ovladače grafické karty Windows 11?
Užitečné odkazy