Domovská stránka > J > Jak Si Udělat Vlastní Studio?

Jak si udělat vlastní studio?

Nezbytným vybavením pro každé studio je zvuková karta, produkční software, poslechové monitory nebo sluchátka a ideálně také MIDI ovladač, kterým budete celý systém řídit. Máte-li v úmyslu pracovat i s vlastním (nebo klidně i cizím) hlasem, pak se rozhodně neobejdete bez schopného mikrofonu.

Přečtěte si více

Související článek

Jak si udělat iOS 14?

Nainstalovat ji může každý. Pokud budete postupovat podle pokynů, můžete si stáhnout konfigurační profil. Nastavení lze použít k instalaci staženého konfiguračního profilu. Poté je třeba telefon obnovit.

Když to vezmeme v úvahu, jak nahravat doma?

V tom případě použijeme rekordér otočený o 90 stupňů. Jeden mikrofon bude směřovat k hlavě, druhý k nástroji. Nikdy samozřejmě nedosáhnete toho, aby byl v jenom mikrofonu jen zpěv a ve druhém jen kytara. V případě, kdy muzikant nahrává zároveň kytaru a hlas, budou vždy v obou stopách přeslechy.
Jak vybrat DAW?
Při výběru DAW je pro mě nejdůležitější, zda se mi v daném prostředí dobře pohybuje. Zda je vše rychle po ruce a program je stabilní. Nikdo neřekne, že nahrávka má typický zvuk Cubase, Studio One nebo Pro Tools, nedá se to poznat. Všechny současné DAW umožňují to samé - nahrávání, editaci a mix.

Pokud jde o toto, jak udělat dobrou akustiku?

Při instalaci nábytku a vybavení je pro akustiku klíčová symetrie místnosti. Stůl by měl být stejně daleko od stěny vlevo i vpravo. Jestliže umístíte podél jedné stěny nábytek, mělo by být něco podobného i podél druhé stěny. Také akustické prvky umisťujeme symetricky, jako by levá část místnosti zrcadlila tu pravou.
Jak si vyrobit mikrofon?
Jak vyrobit mikrofon z krabičky od sirek:
  1. Nejdříve vytáhněte zásuvku z krabičky od sirek a ostrou tužkou v ní udělejte dva otvory.
  2. Rozřežte a otevřete tužku, abyste z ní vytáhli grafitové jádro.
  3. Vložte tuhu do otvorů v krabičce tak, aby ploška směřovala nahoru.

Související článek

Jak udělat defragmentaci disku?

Nabídka Start se nachází v levém dolním rohu obrazovky. Klepněte na disk. Vlastnosti naleznete v rozevíracím poli. Tlačítko Defragmentace najdete na kartě Nástroje.

Jak nahrát kvalitní zvuk?

Méně náročným uživatelům může stačit i vestavěný mikrofon v telefonu či tabletu. Lepší kvalitu zvuku poskytnou externí mikrofony. Profesionálního zvuku však dosáhnete nejsnáze konvertorem pro zapojení profesionálního mikrofonu přímo do telefonu/tabletu.
Jak nahrávat?
Jak nahrávat obrazovku
  1. V iOS 14 nebo novějším přejděte do Nastavení > Ovládací centrum a pak klepněte na tlačítko Přidat vedle záznamu obrazovky.
  2. Otevřete Ovládací centrum na iPhonu, iPodu touch nebo na iPadu.
  3. Stiskněte a podržte šedé tlačítko nahrávání

Co je to DAW software?

Digital Audio Workstation, zráceně DAW, jsou speciální programy pro producenty, kterým dovolují skládat, mixovat nebo postprodukovat hudbu. Jejich základním znamením bývá sekvencer, digitální napodobenina mixážního pultu nebo imitace piána známá jako "Piano Roll".
Jak nahrávání více stop najednou?
Pokud víte, že vám bude stačit nahrávat například zpěv s kytarou, bohatě vám postačí karta se dvěma vstupy. Pro nahrávání více stop najednou (třeba bicí soupravy) budete potřebovat vstupů více. Více informací o výběru zvukové karty najdete v našem nákupním rádci na téma Jak vybrat zvukovou kartu.

Jak nahrát cover?

Připravte si video o rozměrech 820 x 351 pixelů a o délce 20 až 90 sekund. V levém horním rohu úvodní fotky klikněte na ikonu fotoaparátu/kamery a vyberte možnost Nahrát fotku/video. Jedinou nevýhodou této funkce je, že cover videa prozatím zvuk nepřehrávají automaticky.

By Dagnah

Similar articles

Jak zlepšit akustiku? :: Kde hledat ovladače?
Užitečné odkazy