Domovská stránka > C > Co Je To Žinantní?

Co je to žinantní?

Co znamená žinantní - Slovník cizích slov

Žinantní Význam (situace; možnost se nějak zachovat) který vzbuzuje zábrany, a to do míry nepříjemné Překlad vzbuzující zábrany angličtina: embarrassing francouzština: embarrassant němčina: genierlich, genant…

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, co to je konsekvence?

(lat.), nutný důsledek, který z předchozího vyplývá.
Lidé se také ptají, co je nonšalance?
etymologieEditovat. Z francouzského nonchalant (doslova "který se nerozehřívá"), od chaloir jež vychází z latinského calēre. Srovnej šódó, šofér.

Když to vezmeme v úvahu, co je esenciální tremor?

Esenciální třes (ET) je nejčastější poruchou hybnosti. Je také označován jako benigní esenciální třes, familiární nebo hereditární tremor. Pacienti s ET trpí nekontrolovaným třesem rukou, hlavy, hlasu nebo jiných částí těla. Onemocnění obvykle začíná v dospělém věku a v průběhu života se zhoršuje.
Jaký je rozdíl mezi esenciálním a vonným olejem?
Esenciálním či éterickým olejem označujeme pouze vůně 100% přírodního původu, získávané destilací či lisováním rostlin s obsahem vonných silic. Není mezi nimi žádný rozdíl, jsou to synonyma a označují totéž, na našem trhu jsou k dostání i pod pojmem 100% přírodní silice.

Co je to impertinentní?

Převzato z francouzštiny, předpona im- + latinské pertinens – vhodný, patřičný.
A co je to lapidárně?
Značí stručný, ale výstižný, a to podle jazykového stylu kamenných náhrobků (představme si dnešní Twitter 😉). Lapidární je odvozeno od latinského lapis (kámen); podobně lapidárium (expozice kamenných artefaktů).

Co to je žoviální?

Slovo žoviální pochází z francouzštiny a používá se výhradně v souvislosti s chováním. Kdo se chová žoviálně, je velmi přátelský, kamarádský, bodrý a dobrosrdečný vůči osobě, ke které nemá bližší vztah.
Někdo se také může ptát, co to znamená být konsensuální?
V právu se za konsenzuální považují takové smlouvy, k jejichž platnosti stačí projev souhlasné vůle stran, v protikladu k reálným smlouvám, které jsou uzavřeny až faktickým plněním (např. předáním věci). Alternativou ke konsenzuálnímu rozhodování je buď rozhodování autoritativní nebo hlasování.

Co je to kalibrovat?

Kalibrace je soubor úkonů, kterými se za specifikovaných podmínek stanoví vztah mezi hodnotami veličin, které jsou indikovány měřicím systémem nebo měřicím přístrojem nebo hodnotami reprezentovanými ztělesněnou mírou nebo referenčním materiálem a odpovídajícími hodnotami, které jsou realizovány etalony (standardy).

By Silberman

Co to je doména? :: Jak poznat asynchronní motor?
Užitečné odkazy