Domovská stránka > C > Co Je To Ac Motor?

Co je to AC motor?

AC motory jsou určeny k ovládání určitého bodu na výkonové křivce. Tato křivka odpovídá maximální účinnosti motoru. Mimo tohoto bodu účinnost motoru výrazně klesá. AC motory spotřebovávají dodatečnou energii na vytvoření magnetického pole indukováním proudu na rotoru.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to DC motor?

Stejnosměrný motor je v elektrotechnice točivý stejnosměrný elektrický stroj, který může pracovat v režimu elektromotoru nebo generátoru. Komutátor slouží ke spínání vinutí. Mechanický komutátor lze nahradit elektronickým obvodem.

Jaké jsou typy motoru?

Historicky používané druhy motorů

Čtyřdobý spalovací motor zážehový nebo vznětový Dvoudobý spalovací motor zážehový Wankelův motor zážehový Elektromotor.
A jak funguje trifazovy motor?
Základem činnosti asynchronního stroje je vytvoření točivého magnetického pole statoru, které vznikne průchodem střídavého trojfázového proudu vinutím statoru. Toto magnetické pole indukuje ve vinutí rotoru napětí a vzniklý proud vinutím rotoru vyvolává magnetický tok, který je spřažen se statorem.

Jak funguje motor?

Spalovací motor je tepelný stroj, spalovací motor s vnitřním spalováním, spalující palivo ve spalovacím prostoru uvnitř motoru a přeměňuje jeho chemickou energii na teplo a na mechanickou energii působením na píst, lopatky turbíny, nebo s využitím reakční síly.
Co je to EC motor?
EC motory jsou moderní úsporné motory, které při malých rozměrech dosahují relativně vysokého výkonu a dynamiky, mají tichý a plynulý chod. Technicky se jedná o elektronicky komutované (z toho zkratka EC) synchronní motory, někdy nazývané stejnosměrné bezkartáčové motory.

Související článek

Jak poznat asynchronní motor?

Točivý moment lze na výstupní hřídel přivést pouze tehdy, pokud se magnetické pole statoru liší od mechanického pole. Spřažené magnetické pole stroje se při nulovém skluzu nevytváří.

Následně, co je to komutátorový motor?

Kartáčový stejnosměrný motor (anglicky brushed DC electric motor, též interně komutovaný motor) je v elektrotechnice typ stejnosměrného motoru, který na rotoru používá pro přepínání cívek komutátor tak, aby se motor otáčel (osy magnetického pole se však neotáčí).
Jak zjistit typ motoru dle VIN?
Sedmnáctimístný VIN kód najdete v malém a velkém technickém průkazu vozidla, zároveň bývá vyražený na výrobním štítku uvnitř vozidla. Po zadání VIN do naší online databáze rychle a přehledně uvidíte technické údaje o vozidlu - rok výroby, typ motoru a další.

Co všechno je v motoru?

Čtyřdobý spalovací motor

Ottův cyklus čtyřdobého spalovacího motoru se skládá ze čtyř dob, taktů či fází - sání, komprese, výbuch a výfuk. Při sání je otevřen sací ventil a do spalovací komory válce nasaje píst pohybem dolů vzduch, příp. vzduch s palivem ve formě aerosolu, máme-li motor s nepřímým vstřikováním.
Z jakých částí se skládá motor?
Směr proudu v cívce se po každém jejím otočení mění, tím se cívka stále otáčí, pokud jí prochází proud. V těchto motorech se používá místo běžného magnetu elektromagnet, ten tvoří nepohyblivou část motoru, která se nazývá stator. Otáčivá část motoru se skládá z cívek navinutých na jádrech, tato část se nazývá rotor.

Jak proměřit motor?

Nejrychleji jde většinou změřit napětí na přívodu do stroje. Dále pak ideálně přímo na motoru... možné je odpojit vodiče z motoru a zkontrolovat napětí přímo na vodičích. Pokud je motor připojen, je nutné měřit mezi fázemi (U-V, V-W- W-U), ne proti „kostře".

By Dav

Similar articles

  • Co to znamená atmosférický motor?

    Motor bez přeplňování se také nazývá atmosféricky plněný motor. Atmosférický motor je motor, který pracuje při stejném atmosférickém tlaku jako místo, kde se nachází.

Jak poznat asynchronní motor? :: Co tvoří podhoubí hub?
Užitečné odkazy