Domovská stránka > C > Co To Znamená Kilo?

Co to znamená kilo?

Kilo (symbol k) je předpona soustavy SI a znamená mocninu 103, tj. tisícinásobek hodnoty základní jednotky. Předpona pochází z řeckého χίλιοι, což znamená tisíc. Výjimkou v použití je kilogram, jediná základní jednotka používající předponu.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Pokud jde o toto, co je μ?

Mikro (symbol řecké písmeno μ) je předpona soustavy SI a znamená mocninu 106, tj. jednu milióntinu. Předpona pochází z řeckého μικρός, což znamená malý.
Jak se značí Piko?
Piko (symbol p) je předpona soustavy SI a znamená mocninu 1012, tj. jednu biliontinu. Předpona pochází z italského piccolo, což znamená malý.

Můžete se také zeptat, jak se znaci hmotnost ve fyzice?

Hmotnost (lidově „váha") je fyzikální veličina. Hmotnost značíme písmenem m (z angl. mass). Základní jednotkou hmotnosti je kilogram (kg).
Když to vezmeme v úvahu, jak vznikl kilogram?
Definice kilogramu založená na prototypu byla v platnosti od první Generální konference pro váhy a míry (CGPM) v roce 1889. První definice kilogramu přitom pocházela již z roku 1875. Předcházelo jí pověření vědců v dobách francouzského krále Ludvíka XVI., aby stanovili jednotky v desítkové soustavě.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

Lidé se také ptají, proč se 100 kč říká kilo?

Ve všech jiných případech odkazuje „kilo" k tisícinásobku – kilometr je tisíc metrů, kilowatt je tisíc wattů a podobně. Proč se tedy „kilo" či zdrobnělé „kilčo" váže právě ke sto korunám? Odpověď leží opět v historickém argotu. Kdysi dávno ve Vídni se totiž „kilo" používalo jako označení pro 100 šilinků.
Kolik je 1 litr peněz?
Tisícovka = Litr

Je zajímavé, že na rozdíl od kila, u litru ve smyslu 1 000 Kč logika měrných jednotek sedí.

Pokud jde o toto, co je to litr?

Litr je metrická jednotka objemu odpovídající krychlovému decimetru. Není jednotkou SI, i když je akceptováno její používání společně s SI jednotkami. Značí se malým písmenem „l".
Jak napsat μ?
Jak napsat znak mí (Μ μ) na klávesnici
  1. U+039C = majuskulní mí (Μ)
  2. U+03BC = minuskulní mí (μ)

Můžete se také zeptat, kolik je milí?

Mili (symbol m) je předpona soustavy SI a znamená mocninu 103, tj. jednu tisícinu. Předpona pochází z latinského mille, což znamená tisíc.

By Karlow Toliongco

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Jak se označuje průměr? :: Co znamená symboly?
Užitečné odkazy