Domovská stránka > K > Kolik Stojí Dobrý Počítač?

Kolik stojí dobrý počítač?

Nejlevnější herní PC sestava (do 13 000 Kč)

Do cenově příznivé počítačové skříně dáme ještě vhodnou základní desku, rychlý 256GB pevný disk, dostatečně výkonný zdroj a máme nejlevnější herní počítač s cenou lehce pod 13 000 Kč!

Přečtěte si více

Související článek

Kolik stojí Win 11?

Existují dvě různé verze nového operačního systému. Běžní uživatelé mohou používat verzi Windows 11 Home. Varianta pro firemní segment se nazývá Windows 11 Pro.

Jaký si mám koupit počítač?

Čím větší paměť RAM, tím lépe. Procesor má dostatek prostoru pro ukládání dat, aniž by musel pokaždé sahat do pevného disku a již jednou použitá data znovu pracně získávat. Celý proces je pak mnohem rychlejší a efektivnější. Pokud používáte mnoho aplikací současně, pořiďte si počítač s alespoň 4 GB operační pamětí.
A jaký koupit herní počítač?
Dostatek RAM a rychlý disk

Pro špičkový herní výkon jsou dále nutné operační paměti. Dnes je obecně doporučováno alespoň 16 GB RAM, ovšem ani 32 GB nic nezkazíte. Kupujte pouze ověřené značky, mezi které patří třeba Kingston a Corsair. Jako poslední zbývá na řadu pevný disk.

Na čem převážně záleží výpočetní výkon počítače?

Obecně většinou platí, že je lepší mít více jader (procesor si lépe poradí s prací na více úkolech zároveň) a vyšší frekvenci jádra, neboli takt (procesor by měl pracovat rychleji).
Kolik stojí nejlevnější počítač?
Lépe tak vyniknou produkty, které jsou nyní cenově nejdostupnější. Aktuálně nejlevnějším produktem v této kategorii je Acer Aspire TC-1760, který stojí 13 990 Kč vč. DPH.

Související článek

Kolik GB má Windows 11?

K dispozici jsou 4 gigabajty.

Kolik stojí provoz počítače za den?

Běžné využívání PC (internet, práce s dokumenty) spotřebuje cca 122 kWh za rok. Pokud ale hrajete hry, pak počítejte s cca 832 kWh za rok. Rozdíl v ceně je značný. Běžný provoz vás přijde na cca 500 Kč, za hraní si výrazně připlatíte, protože rok provozu stojí cca 3500,- Kč za rok.
Jaký počítač do kanceláře?
Jaké komponenty by měl obsahovat kancelářský počítač?
  • Kancelářské sestavy Intel si obvykle vystačí s modely Core i3 nebo Core i5.
  • Kancelářské sestavy AMD jsou méně obvyklé a nejčastěji nosí procesory Ryzen 3 nebo Ryzen 5.

Pokud jde o toto, jaký vybrat notebook?

Jaký notebook vybrat dle srovnání

Protože hlavním kritériem výběru je často cena, volili jsme kategorie do 15 000 Kč, do 30 000 Kč a nad 30 000 Kč. V nejnižší hladině zvítězil Lenovo V15 G2. Ve střední kategorii bodoval MSI Prestige 14Evo a nejlepším notebookem ve srovnání je ASUS ROG Strix SCAR.
Jaký procesor do herního PC?
Pokud chcete mít rezervu i do budoucna a užít si hraní počítačových her na maximum, doporučujeme pořídit 6 a více jádrový procesor řady Intel Core i7 nebo AMD Ryzen.

Jaký procesor na hry 2022?

Srovnání a test nejlepších procesorů 2022
  • Nejlepší celkově Intel Core i9-10850K. Pro náročné Doporučujeme nejnáročnějším uživatelům, lze přetaktovat až na 5,2 GHz.
  • Nejlepší cena/výkon. AMD Ryzen 5 5600X. Zlatý střed. Špičkový herní procesor s 6 jádry.
  • Nejlepší levný (do 5 000 Kč) AMD Ryzen 5 2600. Levný základ.

By Olds Carrizalez

Similar articles

Jak drahé je jídlo v Dubaji? :: Co přináší Windows 11?
Užitečné odkazy