Domovská stránka > C > Co To Je Wi-Fi?

Co to je Wi-Fi?

Wi-Fi (nebo také Wi-fi, WiFi, Wifi, wi-fi, wifi) je v informatice označení pro několik standardů IEEE 802.11 popisujících bezdrátovou komunikaci v počítačových sítích (též Wireless LAN, WLAN). Samotný název WiFi vytvořilo Wireless Ethernet Compatibility Aliance.

Přečtěte si více

Jak se připojit přes WPS?

Připojení k zabezpečenému routeru pomocí funkce WPS:
  1. Na zadním panelu routeru stiskněte tlačítko WPS, na předním panelu se rozbliká kontrolka WPS.
  2. Poklepáním na ikonu bezdrátových sítí se zobrazí seznam dostupných sítí.
  3. Zadejte WPS klíč nastavený v routeru a potvrďte kliknutím na tlačítko "OK".
Jak zabezpečit Wi-Fi?
V současné době volíme způsob WPA2-PSK (Wi-Fi Protected Access II) s AES (Advanced Encryption Standard) šifrováním. Všechny starší způsoby zabezpečení – WPA (Wi-Fi Protected Access) nebo WEP (Wired Equivalent Privacy) – lze paušálně vnímat jako již prolomené a nedoporučují se užívat.

Jak vypadá tlačítko WPS?

Pokud není tlačítko přímo popsáno WPS je možné se setkat se symbolem, ten vypadá jako dvě šipky točící se v kruhu. Windows (Vista, 7, 8.1 a 10) a Android (od 4.0) umí WPS, iOS ani OS X neumí. Apple (správně) považuje WPS ze nebezpečné a podporu odmítá.
Lidé se také ptají, jak zjistit pin kód wps?
Zjištění kódu WPS PIN
  1. Jakmile se na počítači zobrazí výzva k zadání kódu PIN WPS, vyhledejte kód PIN na ovládacím panelu tiskárny nebo na informačním listu vytištěném při nastavení.
  2. Do 90 sekund zadejte kód PIN a poté kliknutím na tlačítko Další dokončete nastavení.

Jak funguje Wi-Fi?

Stejně jako mobilní telefony, využívá i Wi-Fi síť rádiové vlny k přenosu informací napříč sítí. Počítač by měl obsahovat bezdrátový adaptér, který bude přenášet data odeslaná do rádiového signálu. Tento signál bude přes anténu přenášen do dekodéru, který je známý jako router.
Co je internet a jak funguje?
Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí („síť sítí"), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících internet je bezproblémová komunikace (výměna dat).

Co je to Wisp?

WIFI klient (client) s integrovaným routerem - WISP

Je to podřízený prvek bezdrátové sítě typu infrastructure, můžeme ho zjednodušeně nazvat "přijímačem". Ty uvozovky tam jsou proto, že wifi-komunikace je obousměrná a tedy i toto zařízení vysílá.
Jak připojit HP Deskjet k WiFi?
Zapněte v počítači připojení Wi-Fi. V počítači vyhledejte název sítě Wireless Direct, například HP-Print-**-Deskjet 3520, a připojte se k této síti. Nainstalujte software tiskárny HP. Jakmile software zobrazí obrazovku Možnosti připojení, vyberte možnost Bezdrátové připojení.

Lidé se také ptají, co je tlačítko na smerovaci?

WPS umožňuje připojovat zařízení k přístupovému bodu (bezdrátovému směrovači) pouhým stisknutím nastavovacího tlačítka na přístupovém bodu (bezdrátovém směrovači).

By Wolsky Schwan

Jak si nastavit router? :: Co je to desktop?
Užitečné odkazy