Domovská stránka > C > Co Je Informační Aktivum?

Co je informační aktivum?

Informační aktivum je v informační bezpečnosti cokoliv, co je nutné z pohledu společnosti chránit – může jít o data, zařízení i fyzické systémy.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vypnout informační kanály?

Nepředplácejte si a nenechávejte si stažený obsah.

A další otázka, co je bezpečnost informaci?

Bezpečnost informací (Information security) je ochrana důvěrnosti, integrity a dostupnosti informací. přístupná v době, kdy je požadují.
A další otázka, co znamená dostupnost informací?
Dostupnost (Availability) znamená, že data jiné zařízení jsou k dispozici v okamžiku jejich potřeby. Vyjadřuje se v procentech dostupného času. Dostupnost (anglicky Availability) znamená, že data nebo jiné zařízení jsou k dispozici v okamžiku jejích potřeby.

Když to vezmeme v úvahu, co je to je?

Definice (z latinského de = od, pryč a finis = hranice, tedy definitio = ohraničení, vymezení) je pokud možno jednoznačné určení významu nějakého pojmu.
Jak získáváme informace?
Získávání informací je vědecká disciplína zaobírající se hledáním informací v dokumentu, vyhledáváním samotných dokumentů a také vyhledáváním metadat, která popisují data, a databází textů, obrázků nebo zvuků. Automatické systémy získávání informací pomáhají snižovat „informační zahlcení".

Související článek

Co je to informační systém podniku?

Podnikový informační systém, zkráceně PIS, je typ informačního systému používaného v podniku k podpoře a zlepšování funkcí jeho podnikových procesů. Umožňuje vyšší kvalitu služeb, práci s velkými objemy dat a je přizpůsoben pro velké podniky. Používá se na všech úrovních podniku.

Co je to komunikace?

Podstatou termínu komunikace (latinsky communicatio) je "spojení". V obsahovém typu lidského jednání jde o spojení dvou vědomí prostřednictvím sdělování (komunikace). Toto spojení mohou podporovat různé technické (distribuční) prostředky, které k tomu mohou využívat různé cesty.
Jaký je rozdíl mezi informaci a poznatkem?
V rámci pojmu informace existuje několik různých pohledů. Na informace lze tedy pohlížet, buď jako na sdělení (informace jako sdělení), kde informace je komunikovatelný poznatek a má význam pro příjemce.

Navíc, jaký je rozdíl mezi daty a informacemi?

Informace jsou data prezentovaná v takovém kontextu, který dává smysl a význam. Informace tedy slouží ke zpracování, skladování nebo přenášení dat. Například číslo 120/80 patří mezi data, pokud jej ale ozřejmíme jako dnešní ranní krevní tlak pacienta v milimetrech rtuťového sloupce, již je z něj užitečná informace.
Když to vezmeme v úvahu, co jsou uživatelská data?
Musí se zobrazovat při běžném používání aplikace a nesmí vyžadovat, aby uživatel přešel do nabídky nebo nastavení. Musí popisovat, jaká data se používají nebo shromažďují. Musí vysvětlovat, jakým způsobem budou data využita či sdílena. Nesmí být umístěno pouze v zásadách ochrany soukromí nebo smluvních podmínkách.

Následně, co je primární aktivum?

Primárním aktivem se rozumí informace nebo služba, kterou zpracovává nebo poskytuje informační systém kritické informační infrastruktury, komunikační systém kritické informační infrastruktury nebo významný informační systém.

By Kizzie Bittinger

Similar articles

  • Jaké jsou informační zdroje?

    Informační zdroj může být tištěný, zvukový, vizuální nebo elektronický. Informační kanál je komunikační cesta, která umožňuje přenos informací od zdroje informací k příjemci informací.

Jak poslat iMessage s efektem? :: Jak funguje tablet?
Užitečné odkazy