Domovská stránka > V > V Čem Se Liší Dynamické A Statické Webové Stránky?

V čem se liší dynamické a statické webové stránky?

Dynamická webová stránka je druh webové stránky, jejíž obsah byl vygenerován aktuálními informacemi pro každé individuální zobrazení. Nejedná se o statickou webovou stránku, neboť její obsah se mění v závislosti na čase (např. blog), uživateli (např. přihlášení uživatele pomocí session), uživatelské interakci (např.

Přečtěte si více

Související článek

Jaké webové vyhledávače jsou nejpoužívanější?

Existují zahraniční vyhledávače. Mezi vyhledávači je jasný lídr. Můžete se na něj podívat na YouTube. Je to druhý největší vyhledávač. Yahoo! je vyhledávač. V této společnosti došlo k mnoha změnám.

Když to vezmeme v úvahu, co je to internetová stránka?

Webová stránka je v informatice označení pro soubor dat zobrazovaný uživateli webovým prohlížečem. Webové stránky jsou součástí celosvětového WWW (laicky označovaného jako internet, i když WWW je jen jedna ze služeb dostupných na internetu) ve formě hypertextu.
Lidé se také ptají, jak najít staré webové stránky?
Účinnou pomůckou pro hledání starého obsahu je webový archiv https://web.archive.org. Provozuje ho nezisková organizace Internet Archive, která usilujeo uchování nejrůznějších knih, hudebních nahrávek, filmů a také webů. Webové stránky tento archiv uchovává již od roku 1996, takže na něm můžeme najít opravdové klenoty.

Můžete se také zeptat, co to je webová aplikace?

Webová aplikace je webové místo, které obsahuje stránky s částečně nebo úplně neurčeným obsahem. Konečný obsah stránky se určí až tehdy, když návštěvník požádá o stránku z webového serveru.
Můžete se také zeptat, kolik za webové stránky?
Webové stránky lze pořídit již za pár tisícovek nebo i za vyšší stovky tisíc až miliony. Kolik stojí webové stránky, je hlavně otázkou náročnosti projektu. Orientačně se cena pohybuje v rozmezí 20 000 kč – 80 000 Kč. Velmi ale záleží na cenové kategorii a kvalitě, kterou požadujete.

Související článek

V čem vytvořit webové stránky?

Jazyk, ve kterém jsou stránky napsány, se nazývá HTML. Musíte se ho naučit. Pokud do něj chcete naprogramovat například nějaké funkce, které se zpracovávají na serveru, můžete použít jazyk PHP. Javascript můžete použít k programování na klientovi.

Lidé se také ptají, jak funguje www?

WWW umožňuje přenos hypertextových souborů=webových stránek. Funguje na principu klient/server. To znamená: dokumenty jsou uloženy na serverech, ostatní počítače (třeba ten váš) posílají serverům požadavky na dokumenty=stránky, a servery jim vyžádané stránky posílají zpět.
A jak by měl vypadat web?
Informace jsou srozumitelné a přehledné. Informace na webové stránce jsou sdělovány jednoduchým jazykem a srozumitelnou formou, hlavní sdělení jsou uváděna již na začátku webové prezentace, text je vhodně členěn do menších bloků, informace zveřejňované na základě zákona jsou dostupné jako textový obsah.

Můžete se také zeptat, jak najít smazaný web?

Stačí zajít na archive.org, zadat adresu webu a pokud byl uložen, najdete několik historickýchverzí stránek, místy sice s chybějícími obrázky, nicméně ve většině případů bez problémů použitelných. V tomto archivu je uchováváno přes 3 miliony GB dat, takže šance, že najdete stránku, kterou hledáte, je poměrně vysoká.
Navíc, jak vypadal web v minulosti?
S návratem do historie nám pomůže internetový stroj času Internet Archive: Wayback Machine. Každý má možnost zadat adresu stránky, jejíž historii chce sledovat. Stroj času vám poté nabídne seznam dnů, ze kterých má pořízeny archivní záznamy o dané stránce. Stačí si kliknout a můžete začít vzpomínat.

A jak obnovit webove stranky?

Pro aktualizaci – obnovení obsahu webových stránek stačí stisknout klávesu F5. Klávesou F5 aktualizujeme obsah stránky. Pro znovunačtení prvků stránky je za potřebí, udělat refresh cache paměti.

By Jarrett Edghill

Similar articles

Kolik stojí webová aplikace? :: Jak změnit formát WMA na MP3?
Užitečné odkazy