Domovská stránka > C > Co Je Kardinalita Databáze?

Co je Kardinalita databáze?

Kardinalita vyjadřuje maximální počet instancí jedné entity, který se může účastnit vztahu s druhou entitou. Do E-R diagramu kardinalitu zaznamenáváme zápisem nad spojnici vztahu s jednotlivými entitami. Kardinalita vztahu: 1:1 – vztah, ve kterém na obou stranách vystupuje pouze jeden objekt dané entity (např.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to relační databáze?

Základem databáze jsou tabulky s řádky, které se obvykle chápou jako záznamy, a případně s některými sloupci, které se nazývají cizí klíče a uchovávají informace o vztazích mezi jednotlivými záznamy v matematickém smyslu. Pojem databáze definoval Codd v roce 1970.

Co je to relace v databázích?

Relace. Pojem relace vyjadřuje vztah mezi několika prvky jedné nebo více množin. Relaci můžeme definovat jako dvourozměrnou tabulku, která se skládá z řádků a sloupců a vyznačuje se následujícími vlastnostmi: Každý řádek tabulky obsahuje data, která se týkají nějaké entity nebo části této entity.
Co je to Kardinalita?
Mohutnost množiny (také kardinalita množiny) je pojmem teorie množin vyjadřující velikost, počet prvků u konečných, ale i nekonečných množin.

Co je to databáze?

Databáze (neboli datová základna, též databanka) je systém souborů s pevnou strukturou záznamů. Tyto soubory jsou mezi sebou navzájem propojeny pomocí klíčů. V širším smyslu jsou součástí databáze i softwarové prostředky, které umožňují manipulaci s uloženými daty a přístup k nim.
Co je Parcialita?
Parciální (lat. partialis) znamená částečný, dílčí; opak: totální, úplný.

Související článek

Co je to Kardinalita?

Kardinalita množiny je pojem teorie množin vyjadřující velikost, počet prvků v konečných, ale i nekonečných množinách.

Navíc, co je to relace?

Jako relaci nebo n-ární relaci nazveme v matematice libovolný vztah mezi skupinou prvků jedné nebo více množin. Ve většině případů je tímto označením myšlena binární relace.
Když to vezmeme v úvahu, co je to relace 1 n?
Základem pro spojování souvisejících tabulek je vytvoření dvojic primárních a cizích klíčů. Pokud si nejste jisti, které tabulky by měly sdílet společný sloupec, identifikací relace 1:N zajistíte, že dvě použité tabulky budou ve skutečnosti vyžadovat sdílený sloupec.

Můžete se také zeptat, co to je nosql?

NoSQL je databázový koncept, ve kterém datové úložiště i zpracování dat používají jiné prostředky než tabulková schémata tradiční relační databáze. Motivací k tomuto přístupu mohou být jednoduchost designu, horizontální i vertikální škálovatelnost a jemnější kontrola dostupnosti.
A jak na návrh databáze?
Určitým principům se proces návrhu databáze řídit.
...
Dobrý návrh databáze je tedy ten, který:
  1. Rozdělí informace do tabulek s předměty, aby se snížila redundantní data.
  2. Poskytuje Accessu informace potřebné ke spojení informací v tabulkách podle potřeby.
  3. Pomáhá podporovat a zajistit přesnost a integritu informací.

Následně, co je to cizí klíč?

Cizí klíč (FOREIGN KEY) definuje v prostředí relačních databází vztah mezi dvěma tabulkami, a to tak, že hodnota v určeném sloupci jedné tabulky musí existovat v jiném (primárním) klíči. Tím je definováno integritní omezení, které do položky v tabulce umožní vložit jen povolené hodnoty.

By Hatty Malina

Similar articles

  • Jak fungují databáze v praxi?

    Struktura databáze je uložena na paměťovém médiu. Soubor dat je uspořádán do tabulek pro snadné vyhledávání. V kartotéce jsou záznamy uloženy podle pravidel.

  • Co je to MySQL databáze?

    Existují dva typy licencí pro systém správy databází, bezplatné a komerční. Jedná se o multiplatformní databázi.

  • Co to je relační databáze?

    Databáze je založena na tabulkách s řádky, které se obvykle chápou jako záznamy, a případně s některými sloupci, které se nazývají cizí klíče, jež se chápou jako uložení informací o vztazích mezi jednotlivými záznamy v matematickém smyslu. Termín databáze definoval Codd v roce 1970.

  • Jaké jsou databáze?

    Hierarchické databáze jsou typy databází, které jsou základní z hlediska způsobu ukládání dat a vazeb mezi nimi. Existuje databáze. Existuje databáze.

  • Co je to databáze?
  • Jak se tvori databáze?
  • Jak se naučit databáze?
  • Co je to SQL databáze?
Jak připojit wifi router? :: Jak poznat přesměrovaný hovor iPhone?
Užitečné odkazy