Domovská stránka > C > Co Znamená Ips Display?

Co znamená IPS display?

IPS neboli In-Plane Switching displej, často označován také jako Super TFT. Jedná se jednu z odnoží zobrazovacích technologií LCD. Představuje vynikající poměr kvality a ceny. Vyniká přirozeným podáním barev, nízkou spotřebou a širokým pozorovacím úhlem.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

A další otázka, jak funguje display?

obrázku či textu) na displeji probíhá následovně. Podsvícení vyzařuje světlo, které prochází pixely. Při procházení těmito pixely se toto světlo zbarví, přičemž každý pixel jej může zbarvit jinak. Následně se nám toto světlo promítne na displej, jinak řečeno vznikne výsledný obraz.
Jak funguje monitor?
Obrazovka typu CRT (zkratka pro cathode ray tube) je zobrazovací zařízení, které funguje na principu katodové trubice (typ urychlovače elektronů) se stínítkem. Tato trubice je uzavřena do vakuové baňky. Obraz je vytvořen pomocí tří svazků urychlených elektronů, jeden pro každou barvu základního spektra RGB.

Co je to OLED display?

OLED (Organic Light-Emitting Diode)

Jak již napovídá samotný název technologie, displeje využívají k vytváření obrazu organických elektroluminiscenčních diod. Ty oproti tekutým krystalům v LCD nepotřebují prosvítit, sami totiž světlo vytvářejí. Ve srovnání s LCD tak mají OLED zobrazovače výrazně nižší spotřebu.
Jak dlouho vydrží OLED TV?
Za těchto podmínek se životnost OLED panelu pohybuje na hranici 30 000 hodin, tedy 10 let při užívání 8 hodin denně.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

Jaký je rozdíl mezi QLED a led?

QLED TV má základ v LCD televizi podsvícené LED diodami. Rozdíl oproti „obyčejným" LEDkám ale tkví v aplikaci Quantum Dot technologie. A tak vznikl název Samsung QLED TV. QLED tedy technicky vzato není žádná revoluční technologie, ale „jen" označení inovace starých známých LCD/LED televizí.
Co QLED?
Co je to QLED? QLED je zkratka anglického termínu "quantum dot light emitting diode". Tedy diodu využívající kvantové body. To znamená, že televizory používají speciální vrstvu vysoce odolných kvantových teček, které slouží k vylepšení obrazové kvality.

Pokud jde o toto, co je podsvícení edge led?

Edge LED. Edge LED je technologie podsvícení, při které svítí diody z krajů displeje do středu a pak se odráží směrem k divákovi.
Jaké podsvícení TV?
Zásadní rozdíly mezi Edge LED a Direct LED
  • Edge LED - méně kvalitní, levnější, ale umožňuje zasadit do tenčího rámečku televize.
  • Direct LED - kvalitnější, výrobně dražší, možnost lokální regulace LED diod, panel je o něco hlubší

Můžete se také zeptat, co je podsvícení?

Typ podsvícení určuje, jakým způsobem jsou jednotlivé body obrazu promítané. Televize s podsvícením Direct LED mají pod celým displejem umístěnou mřížku diod a intenzita jasu je po celé ploše stejná.

By Stearn

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Jak se liší LCD a CRT monitor? :: Jak vymazat XIAOMI telefon?
Užitečné odkazy