Domovská stránka > C > Co Je To Ip Adresa A Mac Adresa?

Co je to IP adresa a MAC adresa?

IP adresa je 32-bitové číslo, které slouží jako adresa (identifikátor) pro dané zařízení. Pěkné přirovnání je číslo popisné a orientační. MAC adresa je popisné číslo, IP adresa orientační. Kromě toho můžeme mít ještě jméno zařízení (hostname), o tom ale až v budoucnu, když budeme řešit DNS.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to pevná IP adresa?

Zařízení je přiřazena statická adresa. Domácí směrovač má po dlouhou dobu stejnou adresu, ale není jisté, že to tak zůstane.

Navíc, jak vypadá mac adresa?

Ethernetová MAC adresa se skládá ze 48 bitů a podle standardu by se měla zapisovat jako šestice dvojciferných hexadecimálních čísel oddělených pomlčkami (např. 01-23-45-67-89-ab), často se však odděluje dvojtečkami (01:23:45:67:89:ab), někdy také jako tři skupiny čtyř hexadecimálních čísel (např. 0123.4567.89ab).
Kde se nachází MAC adresa?
Zjištění MAC adresy pomocí příkazového řádku

Na klávesnici stiskněte tlačítko Start a začněte psát: příkazový řádek. Aplikace se Vám zobrazí po pár prvních písmenech, poté ji otevřete kliknutím. Napište příkaz ipconfig /all Najděte řádek s názvem Fyzická Adresa.

Co je to IP adresa?

IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.
A další otázka, co přiděluje ip?
Přidělování a správa IP adres

Přidělování a správu IP adres mají celosvětově na starosti organizace ICANN a IANA, které provádí registraci generických domén a také zastřešují regionální organizace, které mají na starosti přidělování IP adres na jednotlivých kontinentech.

Související článek

Co je moje IP adresa?

Stiskněte klávesu Enter a zadejte příkazový řádek. Zobrazí se výpis vaší síťové karty a v řádku označeném "ipv4 address" je vaše místní adresa.

Pokud jde o toto, co lze zjistit z mac adresy?

Z MAC adresy počítače lze zjistit o jaký počítač se jedná. Snadno si tak uděláte obrázek kdo za síťovou komunikací stojí. První část MAC adresy identifikuje výrobce síťového adaptéru. Šikovná on-line služba na identifikace výrobce dle zadané MAC.
Jak se pripojit na MAC adresu?
Není to nijak komplikované, stačí po stisku klávesy "Windows-W" vyhledat položku "připojení" a následně kliknout na možnost "Zobrazit síťová připojení". Tam přejdete na položku "Wi-Fi" a dále pokračujete na "Podrobnosti", kde se v políčku "Fyzická adresa" zobrazí detail MAC adresy vašeho zařízení.

Jak zjistit MAC adresy všech zařízení v síti?

V rámci lokální sítě je k tomuto účelu výhodné ve Windows použít příkaz arp. Pomocí nabídky Start | Spustit nejprve spusťte příkazový řádek, do pole Otevřít napište cmd a klikněte na OK. Nyní do příkazové řádky napište příkaz arp –a a stiskněte klávesu [Enter]. Vypíší se fyzické adresy MAC všech dostupných počítačů.
Jak najít na Macu MAC adresu?
Pokud chcete zjistit MAC adresu síťového adaptéru, otevřete nabídku System Preferences a vyberte Network. Zde vyberte kartu Ethernet nebo Wi-Fi a klikněte na tlačítko Advanced.... Na kartě Hardware pak najdete MAC adresu síťového adaptéru pro připojení kabelem, popř. přes Wi-Fi.

A další otázka, jak zjistit mac adresu windows 7?

V systému Windows Vista, Windows 7,8 či Windows XP stiskněte tlačítko Start a klikněte na položku Spustit. Do prázdného pole napište cmd a potvrďte. Poté naskočí příkazový řádek operačního systému. Zde zadejte příkaz ipconfig /all.

By Lillywhite Adema

Similar articles

  • Jak funguje verejna IP adresa?

    Kromě místních sítí mohou hlavní směrovače přidělovat veřejné adresy, které jsou v internetu zcela jedinečné, a neexistuje situace, kdy by dvě různá zařízení měla stejnou veřejnou adresu. K dosažení zařízení v internetu lze použít jeho přesnou adresu.

  • Co je to Staticka IP adresa?

    K dispozici je zcela otevřené připojení k internetu. Stejná adresa je přiřazena i vašemu zařízení. Zařízení je připojeno k internetu bez jakýchkoli omezení a není chráněno před možnými útoky. Pokud potřebujete pravidelný vzdálený přístup, je to užitečné.

  • Co je to IPv4 adresa?

    První široce používanou verzí internetového protokolu je internetový protokol verze 4. V sítích s přepojováním paketů se IPv4 používá jako datově orientovaný protokol. Slouží k vytvoření rámce pro komunikaci na internetu.

  • Kde je URL adresa na YouTube?

    Přejděte do studia a přihlaste se. Vlevo je nabídka. Adresu URL kanálu můžete zkopírovat v části Adresa URL kanálu.

  • Jak vypadá emailová adresa?
  • Co to je emailová adresa?
  • Jak se zjistí IP adresa?
  • Jak se píše adresa právnické osoby?
Jak zjistit MAC adresu v biosu? :: Jak nastavit email seznam do Outlooku v mobilu?
Užitečné odkazy