Domovská stránka > K > Kde Je Středník?

Kde je středník?

Středník patří mezi ty znaky na klávesnici, které je možné zapsat napřímo. Klávesu pro jeho zápis najdeme nahoře vlevo mezi klávesami Esc (Escape) a Tab (Tabulátor). Je na ní náš ; a dále pak ° (stupeň), ~ (vlnovka) a ` (obrácená čárka). Zápis provedeme jednoduchým stiskem této klávesy.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se dělá středník?

Středník se v českém rozložení klávesnice nachází pod klávesou esc. V českém rozložení klávesnice se nachází napravo od klávesy L. Pokud středník v rozložení klávesnice nenajdete, můžete jej zadat pomocí kombinace kláves ALT + 59.

Navíc, co to jsou interpunkční znaménka?

Co jsou to interpunkční znaménka

Označujeme jimi konec věty či souvětí, hranice mezi větnými členy či větami v souvětí apod. Některá z nich nám také napovídají, o jaký druh sdělení se konkrétně jedná. Otazník nám říká, že daná věta je otázkou, vykřičník vyjadřuje zvolání, uvozovky zase přímou řeč nebo citaci.
Co znamená ?!?
je interpunkční znaménko, které se zpravidla používá pro ukončení věty rozkazovací nebo zvolací, po citoslovci nebo ke zdůraznění věty oznamovací.

Když to vezmeme v úvahu, jak se jmenuje znamenko?

Interpunkce v češtině
ZnaménkoNázev
spojovník, rozdělovník
...výpustka (tři tečky, trojtečka)
„"uvozovky
'apostrof (odsuvník)
Jak se dělá středník?
Při českém rozložení klávesnice se středník nalézá pod klávesou [Esc]. Při anglickém rozložení se nalézá napravo od klávesy [L]. Nemůžeme-li středník v daném rozložení klávesnice nalézt, můžeme ho zadat přes kombinaci kláves ALT + 59.

Související článek

Kdy se píše středník?

Části věty, které jsou odděleny středníkem, jsou významnější než části, které středníkem odděleny nejsou. Používání středníků je považováno za anachronismus. Protože odborníci na stylistiku radí, že věty mají být co nejkratší a že dlouhé věty jsou známkou neobratnosti, nahradili je tečkami nebo čárkami.

Někdo se také může ptát, co znamená středník?

Co ale vůbec znamená? Středník má funkci mezi tečkou a čárkou - odděluje části vět, ale výrazněji než čárka. A překvapivě si ho stále častěji necháváme tetovat.
A kdy psát otaznik?
Otazník (?) je znaménko pro označení otázky. 1. Píše se na konci tázacích výpovědí, ať mají formu věty, souvětí, nebo samostatného výrazu nevětného.

Co je to pomlčka?

Pomlčka (–⁠) je dlouhá vodorovná čárka (pozor na záměnu se spojovníkem –⁠ viz Spojovník). Obvykle bývá užívána ve funkci oddělování částí projevu (např.
Lidé se také ptají, jak je dulezite psát carky?
Čárka odděluje věty v souvětí, složky několikanásobných větných členů, volně vložené či připojené výrazy. Nejde ji ale jen tak bez zamyšlení někde přidat či jinde smazat. Mnohdy totiž zásadně ovlivňuje význam sdělení.

Co znamená and?

Ampersand neboli et je anglický resp. latinský název pro symbol &, logogram, používaný ve významu souřadicí spojky „a" (a tak i česky čtený, někdy i „et"). Vlastní český název nemá a užívají se oba cizojazyčné.

By Hazlett Finkelson

Co to znamená Feeluju? :: Jak vypnout DNS?
Užitečné odkazy