Domovská stránka > J > Jak Probíhá Odesílání A Příjem Emailu?

Jak probíhá odesílání a příjem emailu?

Málokdo ví, že příjem a odesílání emailů se realizuje odlišným způsobem a přes různé servery. Příjem se provádí pomocí protokolů POP3 nebo lépé pomocí IMAP. Poštovní klient (např. Outlook) se pomocí jednoho z těchto protokolů připojí k poštovnímu serveru a stáhne emaily.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se odhlásit z emailu na iPhone?

V mobilním zařízení můžete otevřít aplikaci Gmail. Vaše profilová fotografie je v pravém horním rohu. Na tomto zařízení můžete spravovat účty. Odstranění ze zařízení.

Co je lepší IMAP nebo POP3?

Při používání protokolu POP3 doporučujeme provádět pravidelné zálohy e-mailů, jelikož váš počítač je jediným místem, kde své e-maily najdete. Oproti tomu protokol IMAP funguje jako obraz toho, co se právě nachází na serveru.
A co je protokol pop3?
Protokol POP3 je starší protokol, který byl původně navržen k používání jen na jednom počítači. Na rozdíl na moderních protokolů, které podporují obousměrnou synchronizaci, podporuje protokol POP3 jenom jednosměrnou synchronizaci e-mailu, takže uživatelé si můžou jen stahovat e-maily ze serveru do klienta.

A co je imap a smtp?

Jedná se o protokol, který zajišťuje připojení na e-mailové servery příchozí pošty a po připojení na tento server poštu stáhne do vašeho počítače. Na rozdíl od IMAP jsou tedy zprávy staženy do e-mailového klienta (Thunderbird, Outlook apod..).
Jak funguje elektronická pošta?
Princip fungování elektronické pošty

E-mailový klient stahuje zprávy z poštovního serveru pomocí protokolů POP3 nebo IMAP, případně pomocí některého z komerčních protokolů (Microsoft Exchange Server, Lotus Note). Pro odesílání zpráv z klienta na server nebo mezi servery navzájem pak slouží protokol SMTP.

Související článek

Jaký mobil má nejlepší příjem signálu?

Nové telefony mají vysoce kvalitní antény. Za zmínku stojí modely Note 10 Plus a Note 9. Solidní čísla S10 Plus jsou dobrou volbou.

Když to vezmeme v úvahu, jak dlouho trvá doručení emailu?

Odeslání i přijmutí emailu je většinou okamžité, ale pokud je některý komunikační systém "přetížen" může to trvat i hodiny. Když emailový server zůstává totožný, většinou je jedno jestli odesíláme data přes webové rozhraní nebo nativního klienta (program).
A další otázka, jak nastavit imap?
Jak nastavit e-mail na Androidu
  1. Vytvoření účtu. V Nastavení klikněte na Účty.
  2. Přidat účet. Zde uvidíte seznam svých existujících účtů.
  3. Výběr POP nebo IMAP.
  4. E-mailová adresa.
  5. Přihlásit se.
  6. Nastavení serveru příchozí pošty.
  7. Nastavení serveru odchozí pošty.
  8. Možnosti účtu.

A další otázka, jak povolit imap na seznamu?

V případě služby Seznam.cz je před nastavením nejprve nutné funkci IMAP ke schránce povolit: Nastavení > Propojení schránek > IMAP > Povolit protokol IMAP (my jsme ovšem toto nastavení měli v nově založené schránce povolené).
Jak nastavit seznam email?
V Androidu přejděte do Nastavení > Účty.
...
Vyplňte nastavení pro příchozí poštu:
  1. Do pole Uživatelské jméno zadejte celou svou e-mailovou adresu.
  2. Do pole Ověření zadejte své přístupové heslo.
  3. Jako Server zadejte pop3.seznam.cz.
  4. Port zadejte 995.
  5. Typ zabezpečení zvolte SSL/TLS.

Co je to protokol v informatice?

Protokol je v informatice konvence nebo standard, podle kterého probíhá elektronická komunikace a přenos dat mezi dvěma koncovými body (realizované nejčastěji počítači). V nejjednodušší podobě protokol definuje pravidla řídící syntaxi, sémantiku a synchronizaci vzájemné komunikace.

By Colb Paratore

Similar articles

Jak zjistit server IMAP? :: Jak nastavit emaily?
Užitečné odkazy